back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Tην παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αποφάσισε ομόφωνα στην τετράωρη συνεδρίασή του το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταδίκασε, τις θέσεις που εξέφρασε ο πρώην υπουργός στην επίμαχη ανάρτηση του.
Επίσης, έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει πιθανότατα την Παρασκευή, αφού προηγουμένως, την Πέμπτη, συζητηθεί το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία, ενδεχομένως για να κληθεί να τοποθετηθεί ο ίδιος ο κ. Πολάκης.

«Το πότε θα πάμε σε εκλογές θα το ανακοινώσω στην ώρα του, με απόλυτο σεβασμό στις προβλέψεις του Συντάγματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, και απαντώντας σε ερώτηση, εάν στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής θα ανακοινώσει το πότε προτίθεται να πάμε σε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη”, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε εφόσον επιλέξω να προσφύγω σε εκλογές πριν από την συνταγματική λήξη της θητείας, θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις και θα γίνουν όλα όπως πρέπει”. Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, είναι ο πολακισμός ως αντίληψη άσκησης της ίδιας της πολιτικής. Και ο βασικός εκφραστής του πολακισμού υπήρξε και εξακολουθεί να ειναι ο κ. Τσίπρας.

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Στην ίδια Επιτροπή μίλησαν, επίσης, ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, καθώς και ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ΧΡήστος Ράμμος. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ανέφερε πως σχετικά με το Predator, η Αρχή προχώρησε σε έλεγχο αριθμού του τηλεφώνου του παρόχου “από όπου φαινόταν πως ήρθε το link που είναι ο φορέας του predator, και φτάσαμε σε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού εκείνου που είχε κάνει την αρχή, και αντιστοίχως προχωρούμε και με άλλες υποθέσεις. Εμείς εντοπίσαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις” τόνισε. Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αποκάλυψε πως «έχουν εντοπιστεί 300 SMS με link επιμόλυνσης με Predator, που έχουν αποσταλεί σε 100 παραλήπτες».
Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, έχουν σταλεί περισσότερα του ενός μηνύματα σε κάθε παραλήπτη.

Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου στην επιτροπή PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων. Η εποχή της ανομίας φτάνει στο τέλος της, επισήμανε η κ. Τσαπανίδου.

Έρευνα ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία με την συνδρομή του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου όταν ήταν επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου, καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρόσφατα τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με αναφορές του, η ζημία του Δημοσίου από τις απευθείας αναθέσεις της Νικολάου φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, είχε προτείνει την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από όλες τις κατηγορίες.

Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και μετρό για αύριο εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημενοι από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ενώ στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό από τις 18:00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα