back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επανεκπαίδευση των εργαζομένων στην Α’θμια φροντίδα υγείας από υπ. Υγείας και ΕΚΠΑ

Διαβάστε επίσης

Προγραμματική Συμφωνία για την υλοποίηση μέρους του έργου: «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Επανεκπαίδευση και Κατάρτιση Προσωπικού» στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0 υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανεκπαίδευσης των εργαζομένων στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στις υποστηρικτικές δομές τους.

“Το ανθρώπινο δυναμικό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Υγείας.

Σκοπός είναι να σχεδιαστεί και να παραδοθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ιατρικού και λοιπού προσωπικό καθώς και ένα πλαίσιο ανάπτυξης πλήρως εναρμονισμένο με τις τελευταίες τάσεις στην ψηφιακή διάσταση και στις σύγχρονες τάσεις διοίκησης και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στο μεταξύ εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή το Κέντρο Ημέρας για την πρόληψη και προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των φοιτητών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Πρόκειται για πρόγραμμα υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας των φοιτητών, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί αύριο 1η Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο Κτίριο της Ε’ Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα, (Π. Ράλλη και Θηβών, Είσοδος και από τις 2 οδούς).

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα