back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κολομβία-Περού: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες ταξιδιώτες μετά τις ακυρώσεις πτήσεων αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν σήμερα σε αεροδρόμια της Κολομβίας και του Περού, μετά τις ακυρώσεις πτήσεων της κολομβιανής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Viva Air, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στην Μπογοτά, όπως και στη Λίμα ή στο Κούσκο του Περού, εκατοντάδες ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα στο πάτωμα κάποιας αίθουσας αεροδρομίου, αφού η Viva Air ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της.

«Δυστυχώς η Viva είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας της, με άμεση ισχύ» ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αεροπορική εταιρία, της οποίας το μερίδιο στην κολομβιανή αγορά υπολογίζεται σε 15% και έχει θυγατρική στο Περού.

Σε αυτές τις δύο χώρες, οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δύο άλλες εταιρίες (Latam και Sky Airlines) προσφέρθηκαν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες που έχασαν τις πτήσεις τους.

Μέλος του ομίλου Irelandia Aviation, στον οποίο ανήκει επίσης η Ryanair, η Viva Air αναμένει το πράσινο φως από την κολομβιανή κυβέρνηση προκειμένου να συγχωνευθεί με την Avianca (με μερίδιο στην κολομβιανή αγορά γύρω στο 32%) στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιλύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν από την πανδημία της Covid-19.

Περίπου 100 υπάλληλοι της Viva Air (που έχει την έδρα της στο Ρίο Νέγρο της βορειοδυτικής Κολομβίας) διαδήλωσαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπογοτά ζητώντας την άμεση συγχώνευση των δύο εταιριών παράλληλα με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Με έναν στόλο 20 αεροσκαφών, η εταιρία χαμηλού κόστους Viva Air εκτελούσε πτήσεις μεταξύ 35 πόλεων της Κολομβίας, του Περού, της Βραζιλίας και της Αργεντινής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα