back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Πειθαρχικό κρίνει την τύχη του Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Στον αποκλεισμό του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Στην σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα εξηγήσει τους λόγους που οδηγείται σε μια τέτοια επιλογή, αν και οι τελικές αποφάσεις για την τύχη του βουλευτή Χανίων θα οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, όπου έχει παραπεμφθεί προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Ανεξάρτητα ποια ποινή θα του επιβληθεί από την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, δηλαδή διαγραφή, αναστολή κομματική ιδιότητας, επίπληξη ή σύσταση, η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα «περάσει» και από την Κ.Ε του κόμματος, η οποία τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει για την τελική επικύρωση των ψηφοδελτίων.

Στην επιτροπή δεοντολογίας, όπου πρόεδρος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, συμμετέχουν οι Μιχάλης Καλογήρου, Ρεγγίνα Βαρτζελη, Ερρίκος Βεντούρας, Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Αναστασία Θεοδωρακοπουλου, Γιώργος Κακουλάκης, Ζήσης Καπράνας, Κυριακή Κουντούρη, Μάκης Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου, Σταμάτης Σακελλίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Λίνα Χρήστου- Διαουρτά.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη, για να μη σέρνεται το θέμα μέχρι τη συνεδρίαση της Κ.Ε. θα επιλέξει να τον θέσει εκτός Κ.Ο., γνωστοποιώντας τη σχετική του απόφαση στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως είχε κάνει παλαιότερα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκτός και αν ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, βλέποντας πως είναι μονόδρομος ο αποκλεισμός του απ’ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ηρωική έξοδο με το να «ανεξαρτητοποιηθεί» πριν την τελική ετυμηγορία των οργάνων.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα