back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις κατά δημοσιογράφων από Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου – «Πυρά» κατά Μ. Δασκαλάκη

Διαβάστε επίσης

Νέες μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων τηλεοπτικών εκπομπών υπέβαλε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας στο πλαίσιο της άσκησης των υπερασπιστικών του καθηκόντων στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο υπερασπιστής της κατηγορουμένης ανακοίνωσε την απόφαση για λογαριασμό της εντολέως του για υποβολή μήνυσης κατά των εκπομπών της Ζήνας Κουτσελίνη, της Τατιάνας Στεφανίδου και του Νίκου Ευαγγελάτου. Κατονόμασε μάλιστα τον εν διαστάσει σύζυγό της κατηγορουμένης, Μάνο Δασκαλάκη ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη διαροοή στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης σε τηλεοπτικές εκπομπές.

«Υποβάλλουμε μήνυση στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους συνεργάτες τους. Ζητούμε να διενεργηθεί ο ρόλος της υποστήριξης κατηγορίας και του Μάνου Δασκαλακη γιατί καθημερινώς διαρρέονται από τη δικογραφία έγγραφα, τα οποία είναι γραπτά μηνύματα στο σκληρό δίσκο που δεν έχουμε καν αναγνώσει στο δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Στο αίτημα του Αλέξη Κούγια για διαβίβαση έκθεσης από το δικαστήριο στην Εισαγγελία, η εισαγγελέας της έδρας απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι το δικαστήριο δεν δικάζει με βάση τις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά με βάση όσα ακούγονται όσα διατυπώνονται στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας. «Το δικαστήριο δεν θα ασχοληθεί με ό,τι λέει ο κ. Ευαγγελάτος, η κ. Κουτσελίνη και όποιος άλλος δημοσιογράφος. Θεωρώ ότι αυτό δεν βοηθάει τη διαδικασία, την ασχημαίνει. Εμείς είμαστε δικαστήριο και δικάζουμε με βάσει όσα παρουσιάζονται εδώ μέσα. Δεν υπάρχει λόγος να διαβιβάσουμε έκθεση στην εισαγγελία. Αν θέλετε να υποβάλλετε μήνυση στο πλαίσιο της διαδικασίας και να διαβιβαστεί με την απόφαση μας στο τέλος της δίκης βεβαίως», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός απευθυνόμενη προς το δικαστήριο ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα