back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το απόγευμα του Σαββάτου η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:00, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η πρόεδρος του Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ανακοίνωσε την ημέρα και την ώρα έκδοσης της απόφασης, που εκ των πραγμάτων πέρα από τη δικαστική της διάσταση θα έχει και πολιτικό αντίκτυπο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή έχει εισηγηθεί την απαλλαγή τόσο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όσο και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας που αφορά στην μη έγκαιρη διαβίβαση στη Βουλή αναφορά τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων επί υπουργίας του Π. Κουρουμπλή.

Ως ηθικός αυτουργός της πράξης φέρεται ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση καθήκοντος που αφορά στην παρέμβαση στο δικαιοδοτικό έργο τριών εισαγγελικών λειτουργών (Ελένης Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και γεωργίας Τσατάνη) την περίοδο που εκείνοι χειρίζονταν σοβαρές υποθέσεις με πολιτικό και οικονομικό πρόσημο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα