back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζουν οι εμπειρογνώμονες όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζεται το έργο απομάκρυνσης σορών από την άμορφη μάζα σιδερικών που μετατράπηκαν τα πρώτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από το ΕΚΑΒ οι νεκροί είναι 38 με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40. 72 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έξι από τους οποίους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Μέσα στους συρμούς επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δυο εργαζόμενοι. Στην ανείπωτη αυτή τραγωδία συγκλονίζει το γεγονός ότι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης προκλήθηκε πυρκαγιά με τη θερμοκρασία -σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική – να ξεπερνά τους 1300 βαθμούς Κελσίου !

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας. Αναστέλλεται κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης -από τον Πρωθυπουργό -τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ως ένδειξη πένθους, η Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και νομοθετικής εργασίας.

Στον τόπο της τραγωδίας έφθασε νωρίτερα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπουλου η οποία διέκοψε την επίσημη επίσκεψη της στη Μολδαβία και εναπόθεσε λίγα λουλούδια σε ένα βαγόνι. Η κ Σακελλαροπούλου αναχώρησε για να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου βρίσκονται συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

«Θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», επεσήμανε από τα Τεμπη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε κα το νοσοκομείο της Λάρισας .

«Ζούμε στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης. Οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές. Τούτη την ώρα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς μας και πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες τώρα, θα τα πούμε στην ώρα τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Τέμπη.

Στο χώρο της τραγωδίας έφθασαν κλιμάκια ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ. Συλλυπητήρια μηνύματα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δημοσία δαπάνη θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Συνελήφθη ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας – Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισύρουν ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Οι εκτιμήσεις, μετά και τις ανωμοτί καταθέσεις συναδέλφων του- συγκλίνουν στην εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε να βρεθούν δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά με ταχύτητα.

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο ανατέθηκε η εποπτεία της προανάκρισης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ζητώντας την κατ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης.

Αναφερομένη στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή τόνισε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης είναι μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Πρόκειται είπε για σορούς κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς προσέθεσε και διαμελισμένα άτομα.

Έκκληση για αίμα απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Έκτακτες αιμοδοσίες σήμερα και αύριο στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας , athina984.gr.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες από τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους για την κακή κατάσταση στο δίκτυο .

“Υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αναζητηθούν. Να αποδοθούν ευθύνες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη άμεσα και σε βάθος”, αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, επισημαίνοντας ότι τα συνδικάτα του ΟΣΕ είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει πως η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχουν – εκτός των άλλων – και τέτοιες τραγικές συνέπειες.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν , θα διεξαχθούν την 14η Μαΐου, τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους.

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε ενδέχεται στα δυτικά να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα