back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Δήλωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες θα κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι τον τόπο της τραγωδίας, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Νωρίτερα, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, ως αρμόδιος υπουργός. Με ανακοίνωσή του ο ίδιος είπε πως «όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη», είπε ο κ Καραμανλής.

Σε αυτό το φόντο και ενώ οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν, από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, φόβους ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, είναι στους 38, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, συνεχίζεται το έργο απομάκρυνσης σορών από την άμορφη μάζα σιδερικών που μετράπηκαν τα πρώτα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική στα Τέμπη. Ως αργά απόψε, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τακη Θεοδωρικάκο (ήταν στα Τέμπη) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί διαδικασία της λήψης DNA από τους συγγενείς των θυμάτων και ήδη τα πρώτα 33 δείγματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, οπότε και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η ταυτοποίηση.

Παράλληλα από συγγενείς των νεκρών, συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τον τόπο της τραγωδίας επισκέφθηκαν η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπουλου η οποία διέκοψε την επίσημη επίσκεψη της στη Μολδαβία και εναπόθεσε λίγα λουλούδια σε ένα βαγόνι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε :«Θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Από τα Τέμπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του στους συγγενείς των θανόντων, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα μιλήσει για τις ευθύνες που αναλογούν στην ώρα τους.

Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο “γιατί; ”Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι», είπε από το σημείο της τραγωδίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Νίκος Ανδρουλάκης.

Αύριο στις 10 το πρωί στα Τέμπη αναμένεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα γίνουν δημοσία δαπάνη με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Για την υπόθεση , συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, κατά τη βάρδια του οποίου έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο ίδιος απολογούμενος φέρεται να αποδέχθηκε τo τραγικό του λάθος. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία που μένει να αποτιμηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πιθανότατα αύριο, οπότε και θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις που θα αφορούν κάθε άλλο υπεύθυνο ο οποίος θα προκύψει στη διάρκεια της έρευνας της Δικαιοσύνης.

Έκκληση για αίμα απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Έκτακτες αιμοδοσίες σήμερα και αύριο στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών στα Τέμπη και από την Περιφέρεια Αττικής αύριο σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Με το σύμβολο του πένθους, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων θα αγωνιστεί η ελληνική αποστολή με απόφαση του ΣΕΓΑΣ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Κωνσταντινούπολη.

Στις Φιλιππίνες, σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ελικοπτέρου που εξαφανίστηκε κατά την αεροδιακομιδή ενός ασθενούς από τα απομονωμένα νησιά Μάνγκσε σε νοσοκομείο της επαρχίας Παλαουάν.

Καιρός

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε ενδέχεται στα δυτικά να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα