back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στους 43 ανήλθαν οι νεκροί, από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική, χθες το βράδυ στα Τέμπη. «Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ» δήλωσε στην ERTNEWS η Ρουμπίνη Λεοντάρη, Ιατροδικαστής – Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας. 57 επιβάτες νοσηλεύονται, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Οι ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα αποδοθούν δεσμεύτηκε προ ολίγου ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι θα μείνουμε ενωμένοι και θα δουλέψουμε, ώστε «ποτέ ξανά» να μην ζήσουμε τέτοια τραγωδία.
Υπογράμμισε ότι οφείλεται μια ειλικρινής απάντηση σε όσους μέσα στον ανείπωτο πόνο τους ρωτούν «γιατί», ενώ ανακοίνωσε πως μεταβατικός υπουργός μέχρι τις εκλογές ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την παραίτηση Κώστα Καραμανλή. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα».

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν», τόνισε το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.

Το σημείο της τραγωδίας επισκέπτεται αύριο στις 10 το πρωί ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τριήμερο εθνικό πένθος εως την Παρασκευή με εντολή του πρωθυπουργού, ενώ οι κηδείες των θυμάτων θα γίνουν δημοσία δαπάνη με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σε πλήρη ομολογία για το μοιραίο λάθος προχώρησε στην προανακριτική απολογία του ο σταθμάρχης της Λάρισας, ενώ πιθανότατα αύριο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας το θέμα προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή.
Ο σταθμάρχης, που έχει ήδη συλληφθεί και αύριο προσάγεται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα στην προανάκριση τις εγκληματικές παραλείψεις του, πώς έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε, ότι κατάλαβε το εγκληματικό του λάθος, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στα Τέμπη εκφράζει με δήλωση του ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train, καθηγητής Dario Lo Boscο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, και δεσμεύεται για την πλήρη υποστήριξη τους, καθώς και όλων των επιβατών.

Λόγω της απεργίας που ανακοίνωσε για αύριο η Πανελλήνια Oμοσπονδία Σιδηροδρομικών αναστέλλονται όλα τα αυριανά δρομολόγια της HELLENIC TRAIN.

Αύριο το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού. Νωρίτερα επεισόδια και ρίψη χημικών είχαμε στο κέντρο της Αθήνας σε συνέχεια της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train.

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία (Σόλωνος 78, στον Νέο Κόσμο και στα Πατήσια) διοργανώνει αύριο 10:00 π.μ. – 15:00 μμ, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες.

Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Με το σύμβολο του πένθους, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων θα αγωνιστεί η ελληνική αποστολή με απόφαση του ΣΕΓΑΣ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινά αύριο στη Κωνσταντινούπολη.

Λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ο Αθήνα 9,84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, αναβάλλουν το τετραήμερο αφιέρωμα RADIO DAYS, με ταινίες που ανέδειξαν τη δύναμη και την επιδραστικότητα του ραδιοφώνου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ αποκάλεσε σήμερα «εγκληματία πολέμου» τον ιδρυτή και επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας.
Η Wagner «ευθύνεται για επιθέσεις σε Ουκρανούς στο Ντονμπάς», είπε ο Γκάρλαντ, υπογραμμίζοντας ότι έχει εντάξει στους κόλπους της κατάδικους τους οποίους χρησιμοποιεί ως «τροφή για τα κανόνια» στα πεδία των μαχών. «Είναι αδιανόητο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους σταματήσουμε», συνέχισε, υποσχόμενος να βοηθήσει την ουκρανική δικαιοσύνη να διερευνήσει τα εγκλήματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα προβλέπονται για αύριο στην Αττική στα δυτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα