back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ ανάμεσα στους αγνοούμενους στα Τέμπη – Οι γιατροί καλούν σε αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης

Μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι Σύλλογοι γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία εκφράζουν την οδύνη τους και καλούν σε αιμοδοσίες για τους τραυματίες.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία και δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση:

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καλή δύναμη στους συναδέλφους των δύο νοσοκομείων της Λάρισας αλλά και άλλων νοσοκομείων (Κατερίνης και Θεσσαλονίκης), που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρέθηκαν στις θέσεις τους και δίνουν αγώνα για την περίθαλψη των τραυματιών. Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία».

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από την πλευρά της αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στις οικογένειες των τραυματιών. Η ΕΙΝΑΠ και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για μία «ανείπωτη εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» και επισημαίνει τα εξής:

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών και ευχόμαστε να είναι σώοι όλοι οι αγνοούμενοι και περαστικά στους τραυματίες. Μεταξύ των αγνοούμενων βρίσκεται και μία συνάδελφός μας από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κεντρικής Μακεδονίας τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα και περιθάλπουν τους τραυματίες.

Όλοι οι συνάδελφοι στα Νοσοκομεία των ανωτέρων περιοχών οικεία βούληση από τα μεσάνυχτα που συνέβη το τραγικό γεγονός προσήλθαν στα Νοσοκομεία από άδειες, ρεπό και προσφέρουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους τραυματίες.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο τραγικό δυστύχημα στη χώρα μας. Συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος αναβάλλουμε όλες τις κινητοποιήσεις που στήριζε και προγραμμάτιζε η ΠΟΕΔΗΝ αυτή την εβδομάδα».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα