back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επτά απανθρακωμένες σοροί έχουν ανασυρθεί από το πρωί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στους 46.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και αύριο.

Έως χθες το βράδυ η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας είχε παραλάβει 43 σορούς και αρκετούς σάκους με μέλη, ενώ με τη συνδρομή ιατροδικαστών από υπηρεσίες άλλων νομών έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Πλέον η αναγνώριση και ταυτοποίηση θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται για μαζικές καταστροφές που σημαίνει ότι το έργο αυτό έχει αναλάβει η ελληνική αστυνομία με τη μέθοδο του DNA και από το μεσημέρι αναμένεται να αποσταλούν οι πρώτες ταυτοποιήσεις στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας. Χθες έδωσαν δείγματα dna συγγενείς πρώτου βαθμού 54 οικογενειών που αναζητούν κάποιον δικό τους. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από δέκα επιβάτες του τρένου που αναζητούνται από τις οικογένειες τους δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης και των υψηλών θερμοκρασιών από τη φωτιά υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια από τα θύματα να μην εντοπίστουν.

57 τραυματίες εξακολουθούν νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σταθερή, αλλά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση δύο νεαρών τραυματιών που χειρουργήθηκαν με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ άλλα 4 άτομα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Απόστολο Κομνό, διευθυντή ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που μίλησε στον Αθήνα 984. «Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για την πορεία της υγείας τους… τα παιδιά κατ αρχήν ζουν, θα δούμε στη συνέχεια τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

“Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα” έκανε λόγο από το σημείο της τραγωδίας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναληφθούν πολιτικές ευθύνες. “Θα πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρίας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν. Όλες. Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτόν τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα” είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ αναφέρθηκε στις διαχρονικές ελλείψεις στα προβλήματα υποδομών και στις ευθύνες των κομμάτων εξουσίας.

Σήμερα κιόλας συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής νωρίτερα στο υπουργείο Μεταφορών.

Χωρίς Μετρό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας των εργαζομένων ως ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και της Hellenic Train. Κανονικά λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Αυτή την ώρα στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Ρέντη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, που συνελήφθη. Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, είναι τα ερευνόμενα αδικήματα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο η δικογραφία να ανατεθεί τις επόμενες ημέρες σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα από φοιτητικούς συλλόγους και το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού.

Συγκέντρωση και καλλιτεχνών στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση έχει αλλάξει χαρακτήρα και μετατρέπεται σε διαμαρτυρία για τα Τέμπη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Έκτακτη αιμοδοσία σε τρία δημοτικά ιατρεία στη Σόλωνος, τον Νέο Κόσμο και τα Πατήσια διοργανώνει ως τις 15:00 ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών χθες. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Την πλήρη στήριξή του στο κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο προβλέπει «σεβασμό της κυριαρχίας όλων των κρατών», εξέφρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά τη συνάντηση του με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο συμφωνα με το BBC.

Στόχος βανδαλισμού έγινε η μικρή γοργόνα, το σύμβολο της Κοπεγχάγης και της Δανίας, κατά την διάρκεια της νύκτας, με μία μεγάλη ρωσική σημαία να ζωγραφίζεται από αγνώστους στην βάση της. Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία της Δανίας .

Και ο καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στην Αττική. Στα δυτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα