back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, στους 46 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών καθώς το πρωί ανασύρθηκαν άλλες επτά απανθρακωμένες σοροί νεκρών από το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης.

Σε ότι αφορά στην αναγνώριση μέσω DNA από τα δείγματα συγγενών πρώτου βαθμού που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, όπως είπε κατά την τακτική ενημέρωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί εννέα σοροί.

57 τραυματίες εξακολουθούν νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Tη λύπη του για την τραγωδία στα Τέμπη και τη συμπαράσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο Κύπριοι πολίτες.

«Μου περιέγραψαν το σκηνικό μια προαναγγελθείσας τραγωδίας», είπε από το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συναντήθηκε με εργαζομένους και πρόσθεσε: «ετούτη την ώρα του πένθους πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μη μείνει τίποτα και κανένας στο σκοτάδι».

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν, όλες, δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν», είπε από το σημείο της τραγωδίας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφέρθηκε στις διαχρονικές ελλείψεις στα προβλήματα υποδομών και στις ευθύνες των κομμάτων εξουσίας.

Σήμερα κιόλας συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής νωρίτερα στο υπουργείο Μεταφορών.

Χωρίς Μετρό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας των εργαζομένων ως ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και της Hellenic Train. Κανονικά λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Ενώπιον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο σταθμάρχης της Λάρισας, που συνελήφθη. Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, είναι τα ερευνόμενα αδικήματα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο η δικογραφία να ανατεθεί τις επόμενες ημέρες σε εφέτη, ειδικό ανακριτή.

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα από φοιτητικούς συλλόγους και το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού.

Συγκέντρωση και καλλιτεχνών στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση έχει αλλάξει χαρακτήρα και μετατρέπεται σε διαμαρτυρία για τα Τέμπη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Έκτακτη αιμοδοσία σε τρία δημοτικά ιατρεία στη Σόλωνος, τον Νέο Κόσμο και τα Πατήσια διοργανώνει ως τις 15:00 ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Αρεταίειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών χθες. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Στο 8,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, από 8,6% τον Ιανουάριο. Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,5% από 7,3% τον πρώτο μήνα του έτους.

«Η αγάπη για την ειρήνη δεν σημαίνει υποταγή», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απορρίπτοντας τις εισηγήσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ο καγκελάριος, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο απολογισμού του ενός χρόνου από την ανακοίνωση εκσυγχρονισμού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, προειδοποίησε ακόμη την Κίνα να μην στείλει όπλα στη Ρωσία.

Και ο καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στην Αττική. Στα δυτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα