back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για τα Τέμπη. Ζητά διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, απόδοση ποινικών ευθυνών όπου κι αν αυτές ανήκουν, συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων και ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου το συντομότερο δυνατόν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ντογιάκος «είναι η ώρα της Δικαιοσύνης».

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί το Σάββατο σε ανακριτή ο 59χρονος μηχανοδηγός που είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Έχουν ταυτοποιηθεί εννέα σοροί από το δείγμα DNA που έδωσαν χθες συγγενείς θυμάτων και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, δήλωσε αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου . «Αναλαμβάνουμε – πρόσθεσε -το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, θα δοθούν απαντήσεις το επόμενο διάστημα». «Η αλήθεια, επεσήμανε ο κ Οικονόμου, σώζει και η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια αυτή και ελπίζω το ίδιο να ισχύει για όλους».

Σήμερα κιόλας συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, δήλωσε νωρίτερα ο μεταβατικός υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Μεταφορών.

«Μου περιέγραψαν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, τα αίτια της οποίας, καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να κρύψει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων. Επεσήμανε ότι «…οφείλουμε στους ανθρώπους που χάσαμε άδικα, να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην μείνει τίποτα και κανένας στο σκοτάδι… Καμία ευθύνη να μην κρυφτεί. Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το χρέος μας ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν κι αυτή».

Την ίδια ώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι διασώστες έβγαλαν σήμερα επτά απανθρακωμένους σορούς από το βαγόνι, εστιατόριο. Στους 46 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών και 54 είναι οι τραυματίες. Έξι οι νοσηλευόμενοι , σε κρίσιμη κατάσταση – τραυματίες στις ΜΕΘ. Όλοι είναι πολυτραυματίες και έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Σάλος από την αποκάλυψη ότι, την ημέρα της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας, ο ΟΣΕ προχώρησε στην επικύρωση προσλήψεων με μπλοκάκι 73ων εξωτερικών συνεργατών με τα καθήκοντα του σταθμάρχη και οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Δεν ελέγχουμε εμείς την κατάσταση του δικτύου είπε η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, μιλώντας στην ΕΡΤ – Το επισημαίνουμε συνεχώς και σε δημόσιες και σε υπηρεσιακές παρεμβάσεις μας, ότι οφείλουν να συντηρούν το δίκτυο, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς δεν ελέγχουμε αυτό το πράγμα. Ελέγχουμε αν τηρούν τη διαδικασία η οποία καταρτίζεται από τον κάθε φορέα και μας κοινοποιείται.

Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τις δημόσιες καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ούτε στη διαδρομή του προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την παραγγελία που έχει χαρακτήρα κατεπείγοντος, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Στεφανάτος θα καλέσει άμεσα προς εξέταση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και θα ζητήσει έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν όλα όσα ειπώθηκαν τα οποία συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών.

Χωρίς Μετρό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας των εργαζομένων σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και της Hellenic Train. Κανονικά λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα από φοιτητικούς συλλόγους και το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού. Συγκέντρωση και καλλιτεχνών στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση έχει αλλάξει χαρακτήρα και μετατρέπεται σε διαμαρτυρία για τα Τέμπη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, ο 60χρονος πρώην διαιτητής ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του ο 60χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση , χωρίς ωστόσο όσα είπε υπερασπιζόμενος εαυτόν να πείσουν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο. Στο μεταξύ προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση έλαβε για τη Δευτέρα 6 του μήνα ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στη δυσώδη αυτή υπόθεση και παραμένει στη φυλακή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, γνωστός για τις προνομιακές του σχέσεις με την Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, θα παραμείνει μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αποφάσισε σήμερα κομματική επιτροπή διαιτησίας.

Ο 78χρονος Σρέντερ δεν έχει παραβιάσει κάποιον κανόνα του κόμματος, αποφάσισε η επιτροπή, επικυρώνοντας σχετική απόφαση η οποία ελήφθη τον Αύγουστο έπειτα από την εκκίνηση διαδικασίας από τοπική οργάνωση του SPD για την απομάκρυνσή του.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα την Εφές Αναντολού για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και από αργά το βράδυ τοπικές βροχές, αναμένονται αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα