back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται οι νεκροί αλλά και ο αριθμός των αγνοούμενων από το δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στους 57 αυξάνονται οι νεκροί σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή. Όπως είπε η ίδια παρέλαβε σήμερα 14 απανθρακωμένες σορούς.

Την ίδια ώρα, έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των αγνοούμενων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να αναφέρει ότι υπάρχουν 56 επιβάτες, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

54 είναι οι τραυματίες. Έξι οι νοσηλευόμενοι , σε κρίσιμη κατάσταση – τραυματίες στις ΜΕΘ. Όλοι είναι πολυτραυματίες και έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σε αυτό το φόντο νέες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αργότερα το απόγευμα από φοιτητικούς συλλόγους και το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού.

Στις 6 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση και καλλιτεχνών στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση έχει αλλάξει χαρακτήρα και μετατρέπεται σε διαμαρτυρία για τα Τέμπη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Νωρίτερα, προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί το Σάββατο σε ανακριτή ο 59χρονος μηχανοδηγός που είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, απόδοση ποινικών ευθυνών όπου κι αν αυτές ανήκουν, συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων και ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου το συντομότερο δυνατόν, ζητά με νέα παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ξεκίνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

«Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, θα δοθούν απαντήσεις το επόμενο διάστημα». «Η αλήθεια, σώζει και η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια αυτή και ελπίζω το ίδιο να ισχύει για όλους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Μου περιέγραψαν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, τα αίτια της οποίας, καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να κρύψει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων.

«Το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν έχει διόδια…», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 984 ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης αφήνοντας αιχμές για τις διαχρονικές ευθύνες σε ότι αφορά στην κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Για το που έγκειται η ευθύνη του ΟΣΕ απάντησε στο ότι «δεν προχώρησε τη διαδικασία για τα συστήματα ασφαλείας με κατ΄ εξαίρεση απευθείας ανάθεση. Την ίδια στιγμή, προσέθεσε, η Hellenic Train, η ιταλική εταιρεία, έφερε στην Ελλάδα τα περισσεύματα της από τρένα στην Ιταλία για να μας τα παρουσιάσει ως σύγχρονο υλικό».

Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τις δημόσιες καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ούτε στη διαδρομή του προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Χωρίς Μετρό και Προαστιακό σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας των εργαζομένων σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και της Hellenic Train. Κανονικά λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνο, ο 60χρονος πρώην διαιτητής ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικης. Στο μεταξύ προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση έλαβε για τη Δευτέρα 6 του μήνα ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στη δυσώδη αυτή υπόθεση και παραμένει στη φυλακή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο στο 6,5% στην Ελλάδα από 7.3% τον Ιανουάριο έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Ωστόσο τα νέα παραμένουν ανησυχητικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και από αργά το βράδυ τοπικές βροχές, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα