back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη σκια στη της χειρότερης σιδηροδρομικής τραγωδίας η χώρα.Ανείπωτος είναι ο πόνος τεράστια τα αναπάντητα γιατί. Μέχρι στιγμής τραγικό θάνατο κάτω από τόνους φλεγόμενου ατσαλιού βρήκαν 57 επιβάτες όπως ανέφερε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Στους 56 ανέρχονται οι επίσημα δηλωμένοι αγνοούμενοι της εθνικής τραγωδίας.

Τραγικές φιγούρες οι οικογένειες των θυμάτων που υποβάλλονται σε DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι άμορφες σοροί.Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 24 σορροί, από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

48 επιβάτες της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι 6 από αυτούς διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

‘Εως αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η θλιβερή και μακάβρια επιχείρηση εντοπισμού. Οι προσπάθειες εντοπίζονται στο τρίτο βαγόνι που έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Το Σάββατο αναμένεται να απολογηθεί ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος έχει παραδαχτεί τα ολέθρια λάθη του και αντιμετωπίζει ποινές που επισύρουν ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης.

Νέα 24ωρη απεργία για αύριο εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία ζητά άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα.

Πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των τραυματιών. Σύμφωνα με Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας υπερδιπλασιαστηκε η ημερήσια συλλογή, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος και αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος».

Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης. Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες διαμαρτυρίας για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το σταθμό Λαρίσης μετά τη λήξη της πορείας.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκαν από την πορείακαι πέταξαν τρεις πυρσούς στο ΤΑ Λευκού Πύργου.

Πορεία με αναμμένα κεριά στη μνήμη των νεκρών και στην Πάτρα, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και φοιτητικών συλλόγων .

Συλλυπητήριο μήνυμα για την σιδηροδρομική τραγωδία έστειλε ο Βασιλιάς Κάρολος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το CNN Turk ανήρτησε βίντεο με μουσική επένδυση από το μοιρολόι τραγουδισμένο από τη Μαρία Φαραντούρη και βασικό τίτλο’’ Έλληνες συμμεριζόμαστε τον πόνο σας’’

Με το μήνυμα «η σκέψη μας είναι στα θύματα της τραγωδίας στη Λάρισα και τις οικογένειές τους» η Google εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην Ελλάδα και τους συγγενείς των θυμάτων.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνο, ο 60χρονος πρώην διαιτητής ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικης. Στο μεταξύ προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση έλαβε για τη Δευτέρα 6 του μήνα ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στη δυσώδη αυτή υπόθεση και παραμένει στη φυλακή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 89 ετών, ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Γουέιν Σόρτερ, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τζαζ. Γεννημένος στο Νιούαρκ το 1933, συνεργάστηκε με θρύλους της τζαζ, ενώ τβραβεύτηκε με συνολικά 12 Γκράμι.

Την τουρκική Εφές Αναντολού υποδέχεται αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και από αργά το βράδυ τοπικές βροχές, αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

11,4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα