back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Θρήνος και πένθος σε όλη τη χώρα από το χωρίς προηγούμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής τραγικό θάνατο κάτω από τόνους φλεγόμενου ατσαλιού βρήκαν 57 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά έως 28 ετών. 24 σοροί ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. ‘’Σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αυτού του είδους η ταυτοποίηση είναι αδύνατη, καθώς εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, κάθε οργανική ύλη χάνει την ταυτότητά της’’, επισημαίνουν οι ιατροδικαστές. Στους 56 ανέρχονται οι επίσημα δηλωμένοι αγνοούμενοι της εθνικής τραγωδίας. Ενδέχεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος καθώς δεν είναι περασμένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα οι επιβάτες που βγάζουν εισιτήρια εντός του τραίνου.

48 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας παραμένουν για νοσηλεία. Οι 6 δίνουν μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έως αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η θλιβερή και μακάβρια επιχείρηση εντοπισμού. Οι προσπάθειες εστιάζονται στο τρίτο βαγόνι που έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

‘’Διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, απόδοση ποινικών ευθυνών όπου κι αν αυτές ανήκουν, συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων και ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου το συντομότερο δυνατόν’’ ζήτησε με παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ξεκίνησε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος

Το Σάββατο αναμένεται να απολογηθεί ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος έχει παραδεχτεί τα ολέθρια λάθη του και αντιμετωπίζει ποινές που επισύρουν ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης.

Για διπλό λάθος του σταθμάρχη έκανε λόγο ο σύμβουλος Διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. ‘’ Για 5,5 χιλιόμετρα, μετά τη Λάρισα, θα μπορούσε να είχε δει ότι έβαλε το τρένο σε λάθος γραμμή και να το σταματήσει.. Δεν αξιοποίησε ούτε τις τεχνολογικές δυνατότητες που είχε προκειμένου να επέμβει έγκαιρα’’ είπε μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του star ο σταθμάρχης Λάρισας είχε ειδοποιηθεί από τον σταθμό Νέων Πόρων 17 λεπτά πριν την φονική σύγκρουση ότι η αμαξοστοιχία βρισκόταν στη γραμμή καθόδου, ωστόσο και πάλι δεν έκανε τίποτε για να ακινητοποιήσει τα τραίνα προφανώς συνεχίζοντας να πιστεύει ότι το Intercity βρίσκεται στη γραμμή ανόδου. Σύμφωνα με το ΄διο ρεπορτάζ η συγκεκριμένη επικοινωνία έχει καταγραφεί ηχητικά και γραπτά.

Νέα 24ωρη απεργία για αύριο εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία ζητά άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα.

Πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των τραυματιών του δυστυχήματος. Σύμφωνα με Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ‘’υπερδιπλασιαστηκε η ημερήσια συλλογή, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των τραυματιών και αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος”.

Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες διαμαρτυρίας για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το σταθμό Λαρίσης μετά τη λήξη της πορείας.

Η διεθνής κοινότητα συμπαραστέκεται στο ελληνικό πένθος. Ο ένας μετά τον άλλον αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποστέλλουν συλλυπητήρια μηνύματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

«Εν μέσω της τρομερής οδύνης και της απώλειας ζωής στα Τέμπη, τα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης από όλο τον κόσμο μας ενθαρρύνουν έγραψε στο τουίτερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστώντας όλους όσους μας προσέγγισαν αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή’’.

Το CNN Turk ανήρτησε βίντεο με μουσική επένδυση από το μοιρολόι τραγουδισμένο από τη Μαρία Φαραντούρη και βασικό τίτλο’’ Έλληνες συμμεριζόμαστε τον πόνο σας’’

Με το μήνυμα «η σκέψη μας είναι στα θύματα της τραγωδίας στη Λάρισα και τις οικογένειές τους» η Google εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην Ελλάδα και τους συγγενείς των θυμάτων.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του, o 60χρονος πρώην διαιτητής για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Γουέιν Σόρτερ, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τζαζ. Είχε βραβευτεί με συνολικά 12 Γκράμι.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Την τουρκική Εφές Αναντολού αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και από αργά το βράδυ τοπικές βροχές, αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

11,4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα