back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Σαρμέϊν Κρουκς έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της καναδικής ομοσπονδίας

Διαβάστε επίσης

Η πρώην αθλήτρια, Σαρμέιν Κρουκς, ορίστηκε επικεφαλής της Καναδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κι έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα, σε μία στιγμή που η ομοσπονδία προσπαθεί να αμβλύνει τις εντάσεις με την εθνική ομάδα γυναικών και τις καταγγελίες για ανισότητα γυναικών και ανδρών.

Συμμετέχοντας σε διάφορους αθλητικούς οργανισμούς, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η FIFA, η Κρουκς, έγινε επίσης, ο «πρώτος έγχρωμος άνθρωπος» που κατέχει αυτήν την θέση, καθώς διετέλεσε επί διετία αντιπρόεδρος, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Κρουκς, είναι η πρώτη εκπρόσωπος του Καναδά, που συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες (στο Λος Αντζελες το 1984 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ), ενώ αναφερόμενη στο έργο της, δήλωσε: «Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας για την οργάνωσή μας, το άθλημά μας και για τους παίκτες που φορούν τις καναδικές φανέλες, είναι τόσο σημαντική για εμένα, όσο όλοι οι αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Γνωρίζω και κατανοώ τις εκκλήσεις για να το κάνουμε σωστά και είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να επιφέρουμε πραγματική αλλαγή».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα