back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και σήμερα στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Κλειστή αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου όπου είναι σε εξέλιξη συλλαλητήριο από μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή. Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνθέτουν την εικόνα μίας πολυάριθμης κινητοποίησης. Μαζική συμμετοχή συγκεντρωμένων στη Λάρισα.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συγκροτηθεί από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και τα κακώς κείμενα στις συμβάσεις δημοσίου έργου στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο νέος υπουργός, που ανέλαβε χθες τα νέα του καθήκοντα, έχει ήδη επικοινωνήσει με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη σύνθεση της επιτροπής. Το ζητούμενο είναι αν τα τρία κόμματα θα ανταποκριθούν και θα προτείνουν πρόσωπα που θα μετέχουν σε αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η νέα επιτροπή δεν θα περιλαμβάνει περισσότερα από τρία μέλη.

Πριν από λίγο κατά την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι έως αργότερα το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας. Έως αυτή την ώρα έχουν ανασυρθεί 57 νεκροί εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί 36 Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 38 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά σε κλίνες ΜΕΘ. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταματήσει κάθε άλλη ενέργεια και έχουν επικεντρωθεί στην αναγνώριση των θυμάτων μέσω DNA .

Στην κορύφωσή του το δράμα οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, με την έκδοση των πρώτων πιστοποιητικών θανάτου από το δημαρχείο της περιοχής και την παραλαβή των σορών μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα.

Αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία να επιτραπεί σε Έλληνα κρατούμενο να παραστεί σε κηδεία συγγενούς του στα Τέμπη.

Η οικογένειά του ζήτησε χθες τη συνδρομή του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη προκειμένου να του δοθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, του ‘Ελληνα πρέσβη στην ‘Αγκυρα, με τον γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τριήμερο πένθος και στην Κύπρο, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Κύπριων φοιτητών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

“Υπάρχει ευθύνη και στη δική μας κυβέρνηση, δεν θα κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει η έρευνα γρήγορα προς πάσα κατεύθυνση και να συγκροτηθεί και η υπερκομματική επιτροπή, για να κατανοήσουμε τι πήγε λάθος και να το διορθώσουμε.  Ως προς το σύστημα τηλεδιοίκησης, ανέφερε ότι λειτουργεί στο 70% της γραμμής όμως δυστυχώς, όπως είπε, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και θα έπρεπε το 2016, ενώ έθεσε ως νέο χρονικό ορίζοντα γι αυτό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες. Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως». Αυτό επισημαίνει με δήλωση της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, επικρίνοντας τη στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στη διαχείριση της τραγωδίας.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος σε βάθος πρέπει να καταλάβει ότι είναι στη θέση του ελεγχόμενου για αυτή την εθνική τραγωδία και δεν μπορεί να ορίζει ελεγκτές», τόνισε πριν από λίγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της Hellenic Train και του προαστιακού.

Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έγινε στις 10:20 στα κεντρικά γραφεία της hellenic train στη Λεωφόρο Συγγρού. Από την έρευνα της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

Για ακόμη δύο μήνες προφυλακισμένη θα παραμείνει η πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Ευα Καιλή για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate μετά την απόρριψη της έφεσης της, από το εφετείο Βρυξελλών.

Σήμερα θα γίνει η πρώτη πληρωμή του Market Pass στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση στο gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αποδίδονται σήμερα και από τον ΟΠΕΚΑ τα σωστά ποσά στους δικαιούχους των αναπηρικών επιδομάτων που έλαβαν διαφοροποιημένο στην τακτική μηνιαία καταβολή.

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (3/3) η Ροζαλία Μεσίνα Ντενάρο, αδελφή του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, στο χωριό Καστελβετράνo της Σικελίας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η 68χρονη γυναίκα διαχειριζόταν σημαντικά χρηματικά ποσά και είχε στην κατοχή της απόρρητα μηνύματα του αρχινονού της μαφίας, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο.

Στην αθλητική επικαιρότητα: H Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,55μ. πήρε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου. Αντίθετα εκτός τελικού έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στον τελικό του μήκους την Κυριακή ο Μίλτος Τεντόγλου. Προκρίθηκε με άλμα στα 8,03μ.

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές από αργά το βράδυ στην Αττική. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα