back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη κηδεία θύματος της τραγικής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, έγινε στην Κατερίνη. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και η σορός της ταυτοποιήθηκε. Συνολικά 52 από τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. Στο ΑΤ Τεμπων έχουν συγκεντρωθεί τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων από όπου θα μπορούν να τα παραλάβουν οι οικείοι τους. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 48 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά, σε κρίσιμη κατάσταση, σε κλίνες ΜΕΘ.

Την σύσταση της Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ως πρόεδρος, ο Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τα μέλη, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

“Υπάρχει ευθύνη και στη δική μας κυβέρνηση, δεν θα κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης. «Αν η κυβέρνηση θέλει να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος σε βάθος πρέπει να καταλάβει ότι είναι στη θέση του ελεγχόμενου για αυτή την εθνική τραγωδία και δεν μπορεί να ορίζει ελεγκτές», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αργότερα το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού. Στη συγκέντρωση καλούν ομοσπονδίες όπως το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες. Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 7. Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι την πλατεία Αριστοτέλους.

Νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 του μήνα αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Στο τραμ λειτουργεί κανονικά το σύστημα τηλεματικής και το σύστημα επικοινωνίας των οδηγών των συρμών με το κέντρο ελέγχου, το οποίο έχει συνεχή επαφή με το στίγμα κάθε αμαξοστοιχίας, που ανανεώνεται κάθε 20 δευτερόλεπτα τονίζει η ΣΤΑΣΥ με αφορμή δημοσιεύματα.

Εν τω μεταξύ πειθαρχική έρευνα σε βάρος εννέα πολύ γνωστών δικηγόρων διέταξε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου. Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και τα ερευνόμενα αδικήματα είναι “αθέμιτη διαφήμιση” και “παραβίαση μυστικότητας της προανάκρισης”.

Να αναλάβουν μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί καλεί τα μέλη της η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της. «Η τραγωδία στα Τέμπη αναδεικνύει, με οδυνηρότατο τρόπο αυτή τη φορά, τα δομικά προβλήματα που μαστίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν είχαν την κάλυψη που αναλογούσε στην σοβαρότητα του ζητήματος και τα λίγα, αλλά υπαρκτά, ρεπορτάζ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και ερευνητικών δημοσιογραφικών ομάδων δεν αναπαρήχθησαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει στη συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, καθώς η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, διαφώνησε με την υποψηφιότητα του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αντιπρότεινε ως υποψηφίους τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, ή τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική με βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα