back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ταυτοποιήθηκαν τα 54 από τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
48 τραυματίες νοσηλεύονται εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση, σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο η έρευνα, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει καθώς, όπως είπε αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα στην Κατερίνη τελέστηκε η πρώτη κηδεία θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στη διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ στο Μοναστηράκι ομάδα αγνώστων πυρπόλησε περιπολικό. Ανάλογες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απολογείται αύριο ο 59χρονος σταθμάρχη σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και διατάραξη συγκοινωνιών.

Την σύσταση της Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ως πρόεδρος, ο Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τα μέλη, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Η επιλογή των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή. Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιτροπή που έστησε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να «τεκμηριώσει» το προαποφασισμένο πόρισμα, αναφέρει το ΚΚΕ.
Ο κ. Γεραπετρίτης διόρισε τον κ. Ζηλιασκόπουλο, που πρωταγωνίστησε στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στην Επιτροπή που θα διερευνήσει την τραγωδία που έφερε η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Ας βάλουν και την Καϊλή να διερευνήσει το Κατάργκειτ, σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.
Για το πρωί της Κυριακής οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σε βραχώδες και απόκρημνο σημείο, στην περιοχή «Πέντε Δρόμοι», του δήμου Καλαμάτας, κοντά στον Ταΰγετο, εντοπίστηκαν δύο σοροί, που φέρεται να ανήκουν σε ζευγάρι ηλικίας 83 και 80 ετών αντίστοιχα, που αγνοείτο από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των σορών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προχωρούν μαζί σε ό,τι αφορά το θέμα της Ουκρανίας και ισχυροποιούν τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουν οι δύο χώρες ένα μήνυμα ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στις κάμερες, προτού να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της Ουκρανίας.

ΧΑΝΙΑΣ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κρέμασε μετάλλιο στο λαιμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με άλμα στα 16,58μ. στο τριπλούν, το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Την ήττα με σκορ 83-62 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

ΚΑΙΡΟΣ

 

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική, από τις βραδινές ώρες θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα