back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Βερολίνο ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για να εξιχνιαστούν όλα τα περιστατικά δηλητηριάσεων μαθητριών στο Ιράν

Διαβάστε επίσης

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για να “εξιχνιαστούν” όλα τα περιστατικά δηλητηριάσεων μαθητριών στο Ιράν.

“Οι πληροφορίες για το ζήτημα των μαθητριών που δηλητηριάστηκαν στο Ιράν είναι σοκαριστικές”, σημειώνει η Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

“Τα κορίτσια θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να φοβούνται, είτε στην Τεχεράνη είτε στην Αρνταμπίλ (στο βορειοδυτικό Ιράν)”, υπογραμμίζει η Γερμανίδα υπουργός. “Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από αυτό που αποτελεί δικαίωμά τους”.

“Όλα τα περιστατικά πρέπει να εξιχνιαστούν”, σύμφωνα με την Μπέρμποκ.

Αυτή η υπόθεση μαζικών δηλητηριάσεων, για την οποία έχουν εκφράσει ανησυχία και οι ΗΠΑ και έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, ξέσπασε στα τέλη Νοεμβρίου όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα πρώτα περιστατικά δηλητηρίασης από αναθυμιάσεις εκατοντάδων κοριτσιών ηλικίας περίπου 10 ετών στα σχολεία της ιερής πόλης Κομ, στο κεντρικό Ιράν.

Περιστατικά δηλητηρίασης διαπιστώθηκαν επίσης αυτήν την εβδομάδα στην Τεχεράνη, έπειτα από σειρά επιθέσεων που αποδόθηκαν σε πολέμιους της εκπαίδευσης των κοριτσιών.

Η υπόθεση προκάλεσε κύμα οργής στη χώρα, όπου κάποιοι καταδίκασαν τη σιωπή των αρχών απέναντι στον αυξανόμενο αριθμό σχολείων που πλήττονταν.

Το Ιράν και η Γερμανία διανύουν μια περίοδο έντασης μετά την καταδίκη σε θάνατο ενός Γερμανο-Ιρανού πολίτη. Το Βερολίνο σε αντίποινα απέλασε δύο Ιρανούς διπλωμάτες. Η Τεχεράνη απάντησε απελαύνοντας την Τετάρτη δύο Γερμανούς διπλωμάτες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα