back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Από τους 57 νεκρούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι 54. Ωστόσο αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία επίσης θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σε νοσηλεία παραμένουν 38 επιβάτες, εκ των οποίων οι επτά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 26 από τους τραυματίες είναι φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο θρηνεί 9 φοιτητές νεκρούς. Πρόκειται για τη “μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Αριστοτελείου” όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου.

Σήμερα αναμένεται η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου έγινε το τραγικό δυστύχημα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, και διατάραξη συγκοινωνιών.

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξε φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς , που απάντησαν με χημικά. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί. Στο Μοναστηράκι ομάδα αγνώστων πυρπόλησε περιπολικό. Σε μία σύλληψη και 7 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, σε μικρής έκτασης επεισόδια. Επεισόδια και στη Λάρισα σε πορεία αντιεξουσιαστών.

Ακινητοποιημένα θα είναι το Σαββατοκύριακο τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα Σωματεία Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Για αύριο το πρωί, οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Με τη Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας, αρχίζει στις 9 το πρωί στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα, ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Μέγιστη διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 45 λεπτά. Στις δύο και μισή μετά το μεσημέρι, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις Γενικές Γνώσεις. Διάρκεια εξέτασης, 2 ώρες και 30 λεπτά.

Στο ζευγάρι των ηλικιωμένων Αμερικανών, που ήταν αγνοούμενο από την περιοχή της Μεθώνης, από τις 23 Ιανουαρίου, φέρονται να ανήκουν οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν χθες σε χαράδρα στον Ταΰγετο, στην τοποθεσία Πέντε Δρόμοι. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε και το αυτοκίνητο του ζευγαριού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των σορών.

Στην Ουκρανία έφθασε αργά χθες το βράδυ η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσω ανάρτησής της στο Twitter. “Το μέλλον της Ουκρανίας είναι ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας” ανέφερε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ουκρανικής βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο σε μια μικρή δερματολογική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπίλου που αποδείχτηκε από τη βιοψία ότι ήταν καρκινικός. Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ, ο 80χρονος πρόεδρος θα παρακολουθείται από δερματολόγο, ωστόσο το είδος αυτό του καρκίνου συνήθως δεν προκαλεί μεταστάσεις, ούτε εξαπλώνεται.

Σε συγκέντρωση φαρμάκων, τα οποία θα διατεθούν σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προχωρά σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μαζί με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, τα μέλη του Κοινωνικού Φαρμακείου θα υποδέχονται δωρεές φαρμάκων, στο Κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α (Πειραιώς και Σοφοκλέους) και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού & Φιλαδελφείας).

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με άλμα στα 16,58μ. στο τριπλούν.

Για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 83-62 από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα