back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αντίθετα, οι ανώτατοι δικαστές κήρυξαν αθώο ομόφωνα τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και αθώο επίσης κατά πλειοψηφία για άλλες τρεις περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος . Αθώα έκριναν οι 13 ανώτατοι δικαστές την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την οποία πείστηκαν ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας που την οδήγησε στο εδώλιο . Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφαση του αποκατέστησε την αλήθεια. Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα! Γι’ αυτό υπόσχομαι ότι θα μείνω όρθια ήταν μεταξύ άλλων το σχόλιο της κ Τουλουπάκη μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, που κατηγορείται για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του, “υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία”.

Δεν θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Στο παρελθόν, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ήταν επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και αυτός είναι και ο λόγος που δε δέχτηκε. Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ένας ακόμη νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57.

Στην Αταλάντη στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 6 Μαρτίου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 28χρονη Ελπίδα Χούπα που έχασε τη ζωή της στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα και αύριο τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα Σωματεία Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. 24ωρη απεργία αύριο και σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Οι συρμοί όμως θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών να προσέλθουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα . Απόψε στις 7.30 στη Βουλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ για το δυστύχημα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε σήμερα Σάββατο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε τα συλλυπητήριά του στον κ. Σοϊλού για τα θύματα του πρόσφατου σεισμού στη γειτονική χώρα και ο κ. Σοϊλού εξέφρασε τα δικά του συλλυπητήρια στον Έλληνα Υπουργό για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Επιχείρηση εντοπισμού στον Αξιό πραγματοποιεί η Πυροσβεστική καθώς αναζητείται ένας 62χρονος άνδρας. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στον δρόμο σε γέφυρα πλησίον του σημείου που τον αναζητούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει στο ίδιο σημείο, όπως φέρεται να είπε ο γιος του

Ξεκίνησαν από χθες οι πληρωμές για το Market Pass στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου και οι πρώτοι που είδαν να τους έχουν πιστωθεί χρήματα ήταν αυτοί που είχαν επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Από χθες το απόγευμα άρχισαν να φτάνουν σταδιακά και τα sms και τα email σε κάποιους δικαιούχους, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας αγορών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

στις 8 παίζουν Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα