back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα εξέδωσε χθες η Hellenic Train.

Μεταξύ άλλων δίνει διευκρινίσεις για τον αριθμό των επιβατών αναφέροντας πως μόνο τα ονόματα των επιβατών που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο περιλαμβάνει ο κατάλογος που παρέδωσε η Hellenic Train στις Αρχές καθώς και ότι δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου στο τρένο.

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών στη σκιά του πιο πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη

Σήμερα στις 11 στο Σύνταγμα, σε μαζική συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας καλούν τα τρία σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Hellenic Train. Το παρών θα δώσουν η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολλές ακόμη συλλογικότητες. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χειρόφρενο στα μέσα σταθερής τροχιάς -συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού – και σήμερα. ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσουν μόνο από τις εννέα το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των διαδηλωτών.

Στις 11 σήμερα το πρωί απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, μετά την δεύτερη αναβολή που ζήτησε και έλαβε ο συνήγορός του, προκειμένου να μελετήσει το προανακριτικό υλικό. Ο 59χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί το «μέρος της ευθύνης που του αναλογεί».

Φως στα αίτια της εθνικής τραγωδίας, αναμένεται να ρίξει η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Τον Θανάση Ζηλιασκόπουλο -ο οποίος δεν αποδέχθηκε τη θέση – θα αντικαταστήσει ο Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Από τους 57 νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 55.

Απαρηγόρητος θρήνος και οργή στις πρώτες κηδείες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας. Στην Αταλάντη στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, το τελευταίο αντίο στην 28χρονη Ελπίδα Χούπα. Τη Δευτέρα εξάλλου θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο οι κηδείες του Κυπριανού και της Αναστασίας που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αθωωτική ήταν η απόφαση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας καθώς και για τρεις ακόμη περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος Στον πρώην Υπουργό επιβλήθηκε χρηματική ποινή 10.000ων ευρώ, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Αθώα για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κρίθηκε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. ‘’Το Δικαστήριο με την απόφαση του αποκατέστησε την αλήθεια. Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα σχολίασε μετά την αθώωση της.

‘’Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών. Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας’’ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για κρίση «α λα καρτ» κάνει λόγο η ΝΔ… Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο κ Παπαγγελόπουλος είναι ‘’ο δεύτερος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζεται με το βαρύτατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος’’.

Ξεκίνησαν από χθες οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού για το Market Pass στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου. Από χθες το απόγευμα άρχισαν να φτάνουν σταδιακά και τα sms και τα email στους δικαιούχους που επέλεξαν ψηφιακή κάρτα αγορών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις 4 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Πέντε ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος

Πέντε και μισή Λαμία – Άρης

και επτά και μισή ΟΦΗ – ΑΕΚ

Στο αποτέλεσμα του Σαββάτου

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 1 – 1

Το χάλκινο μετάλλιο σπάθης γυναικών κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα, στο 37ο παγκόσμιο «Κύπελλο Ακρόπολις», που φέτος διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα