back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ινδονησία: Αξιωματούχοι ζητούν να γίνει έλεγχος στην εταιρία Pertamina μετά τη φονική πυρκαγιά

Διαβάστε επίσης

Αξιωματούχοι στην Ινδονησία ζητούν να γίνει έρευνα και έλεγχος στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρίας ενέργειας Pertamina, μετά την πυρκαγιά στην αποθηκευτική της μονάδα που στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

Η φωτιά, που ξέσπασε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή από αγωγό καυσίμων σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων της Pertamina στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Οι αρχές είχαν προηγουμένως ανεβάσει τον απολογισμό των νεκρών σε 17 αλλά στη συνέχεια αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό τους σε 15. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και πάνω από 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Έδωσα εντολή στην Pertamina να ερευνήσει την υπόθεση διεξοδικά», ανέφερε ο υπουργός Κρατικών Επιχειρήσεων Έρικ Θοχίρ σε ανάρτηση στο Instagram.

Οι πυροσβέστες κατέσβησαν την φωτιά και η Pertamina δήλωσε ότι προχώρησε σε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη μονάδα και ότι ξεκίνησε εκ νέου τις διανομές, προσθέτοντας πως είναι εξασφαλισμένη η παροχή καυσίμων στη χώρα.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται αλλά η εταιρία ανέφερε σε σημερινή ενημέρωση ότι πριν από τη φωτιά είχε εντοπιστεί διαρροή σε έναν αγωγό.

Εξαιτίας της φωτιάς κάηκαν δεκάδες σπίτια καθώς και κάποια οχήματα. Οι κάτοικοι επέστρεφαν στα σπίτια τους για να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών ή να περισώσουν τα υπάρχοντά τους.

Την ίδια ώρα, ο Σουγκένγκ Σουπαργουότο, επικεφαλής της επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, ζήτησε να διενεργηθεί έλεγχος στις εγκαταστάσεις της Pertamina. «Όλες οι εγκαταστάσεις, είτε διυλιστήρια, είτε αποθηκευτικές μονάδες, πρέπει να ελεγχθούν και πάλι», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα