back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι φορείς του τένις στις ΗΠΑ στηρίζουν το αίτημα του Τζόκοβιτς

Διαβάστε επίσης

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και οι διοργανωτές του US Open, έδειξαν την στήριξή τους στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στο αίτημά του να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, προκειμένου να αγωνιστεί στο Masters 1000 του Indian Wells και στο τουρνουά του Μαϊάμι.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημά μας. Η USTA και το US Open ελπίζουν ότι θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά του να μπει στην χώρα και ότι οι φίλαθλοι θα μπορούν να τον δουν σε δράση στο Indian Wells και στο Μαϊάμι», αναφέρεται στην σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων.

Ο 35χρονος Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές, ειδική άδεια εισόδου στις ΗΠΑ και περιμένει την σχετική απάντηση.

Η Ουάσιγκτον δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) ανέφερε πρόσφατα, ότι αυτό το μέτρο δεν θα αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ωστόσο, το τουρνουά Indian Wells, αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη στην έρημο της Καλιφόρνια και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει το Miami Open από τις 22 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Ο Τζόκοβιτς, ο κάτοχος του ρεκόρ κατάκτησης Grand Slam (σ.σ. 22, όσα έχει και ο Ραφαέλ Ναδάλ), δήλωσε στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα ότι ακόμη περιμένει να μάθει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα του χορηγήσουν άδεια εισόδου: «Εάν μου αρνηθούν, θα αποσυρθώ από τα τουρνουά, πριν την κλήρωση» που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα