back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, μετά τη δεύτερη αναβολή που ζήτησε και έλαβε ο συνήγορός του, προκειμένου να μελετήσει το προανακριτικό υλικό.

Ο κατηγορούμενος διώκεται για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στους 55 ανήλθε ο αριθμός των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, μετά και την ταυτοποίηση, χθες, ενός ακόμα νεκρού. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Train, την πρώτη μετά την τραγωδία, διευκρινίζει πως μόνο τα ονόματα των επιβατών που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο περιλαμβάνει ο κατάλογος που παρέδωσε στις Αρχές. Σημειώνει επίσης πως δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου στο τρένο.

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων στη σκιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Σε συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας καλούν στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα τα Σωματεία Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο. Συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσουν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των διαδηλωτών. Ακινητοποιημένα και σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός, λόγω της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να παραστεί στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και τα θύματα των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο παραβάσεις καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αθωωτική ήταν η απόφαση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας καθώς και για τρεις ακόμη περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος. Στον πρώην Υπουργό επιβλήθηκε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Αθώα κρίθηκε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

‘’Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis. Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας’’ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για κρίση «α λα καρτ» κάνει λόγο η ΝΔ και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο κ Παπαγγελόπουλος είναι ‘’ο δεύτερος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζεται με το βαρύτατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος’’.

Στόχος αγνώστων με φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και πέτρες έγινε χθες βράδυ διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μία προσαγωγή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη, αγωνίζεται λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Μίλτος Τεντόγου, με στόχο το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο.

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 4: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός. Στις 5: ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος. Πέντε και μισή: Λαμία – Άρης. Επτά και μισή: ΟΦΗ – ΑΕΚ. Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Ιωνικός. Χθες Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: 1-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα