back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται έως και αυτή την ώρα η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη στην αρμόδια ανακρίτρια Λάρισας. Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σε αργία τέθηκε από τη Διοίκηση του ΟΣΕ ο επιθεωρητής, στην δικαιοδοσία του οποίου ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας, μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, ζητά με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από όλους και κυρίως τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.

Καθυστερημένη και αναγκαστική συγνώμη καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ ..

Ας αποδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του και ας μην καμώνεται ότι θα σηκώσει τις αμαρτίες των άλλων” σχολιάζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

“Οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αθλιότητες στις οποίες επιμένουν κάποιοι, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη με το κυβερνών κόμμα. Αναφέρει ότι «παρουσιάζουν τον σταθμάρχη ως «ρουσφέτι» συγκεκριμένης βουλευτού, η οποία τους διέψευσε και προσέφυγε εναντίον τους στη Δικαιοσύνη για την άθλια συκοφαντία», για να καταλήξει πως «είναι ντροπή κάποιοι να αξιοποιούν αυτές τις τραγικές στιγμές προκειμένου να διασπείρουν ψεύδη με μικροπολιτικές στοχεύσεις»

Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπου νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 7 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.

Ακινητοποιήμενοι μέχρι και το τέλος της βάρδιας οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί, από τον τόπο του δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 από τους 57 νεκρούς. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια μητέρα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Στον τόπο του δυστυχήματος, έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες .

Η Hellenic Train με νέα ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για καταβολή αποζημίωσης, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία τονίζοντας ότι η εταιρεία μεριμνά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα

Με τη φράση “τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν δικούς τους στο δυστύχημα στα Τέμπη” σχολίασε ο Ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου, τη σημερινή του κατάκτηση. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς έκανε περήφανους για ακόμα μια φορά, κατακτώντας το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με άλμα στα 8,30 μέτρα, στο Ευρωπαϊκό που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός:6-0 τελικό

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος: 0-0 στο ημίχρονο

Λαμία – Άρης: 2-0 στο 36’

07.30: ΟΦΗ – ΑΕΚ

08.30: ΠΑΟΚ – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Λίγες τοπικές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα