back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας μετά από την 7,5 ωρών απολογία του. Ο 59χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που επισείουν έως και ισόβια κάθειρξη. Ο ίδιος έχει αναλαμβάνει ‘’το μερίδιο της ευθύνης στο βαθμό που του αναλογεί’’, όπως είπε χαρακτηριστικά μέσω των συνηγόρων του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης στο κάδρο των ερευνών φαίνεται να μπαίνει και ο δεύτερος σταθμάρχης, η βάρδια του οποίου έληγε στις 11 το βράδυ, λίγα λεπτά πριν το μοιραίο δυστύχημα.

Σε αργία – μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης. – τέθηκε ο επιθεωρητής, στην δικαιοδοσία του οποίου ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας.

Από τους συνολικά 57 νεκρούς, 55 έχουν ταυτοποιηθεί. Αγνοούμενοι παραμένουν η 23χρονη Εριέτα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, καθώς και ένας 34χρονος από το Μπαγκλαντές.Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων τήρησαν στο σημείο της τραγωδίας, όλοι όσοι εδώ και πέντε ημέρες επιχειρούν άοκνα, υπό αντίξοες συνθήκες και απίστευτη ψυχολογική πίεση.Το παρών έδωσαν, ευχαριστώντας τα επιχειρησιακά στελέχη και αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Δημοσία δαπάνη με το ποσό των 3.500 ευρώ ανά κηδεία το τελευταίο αντίο στα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Αύριο θα εκδοθεί η σχετική κοινή Υπουργική απόφαση.

Από τους πολυτραυματίες επιζώντες, 28 νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες, επτά βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Η Hellenic Train δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για καταβολή αποζημίωσης, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με νέα ανακοίνωσή της επισημαίνει πως μεριμνά ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του μαζικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σε έξι προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία. Πέντε εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 7 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.

Μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα συνεχιστεί η απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Νέα 24ωρη απεργία για αύριο εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train.

Εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε παράνομα διπλώματα οδήγησης και δρούσε κυρίως στη Δυτική Αττική και την Κόρινθο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Συνελήφθησαν 11 άτομα: Ο προϊστάμενος και τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, καθώς και επτά υπάλληλοι σχολών οδήγησης. Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 199 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, πετυχαίνοντας άλμα 8,30 μέτρα, στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Στην ίδια διοργάνωση, ασημένιος στο επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 80 εκατοστά.

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στο Ισραήλ, την Μακάμπι για τον πρώτο τελικό του Challenge Cup. Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ο Στέφανος Λεμονίδης και μας ενημερώνει.

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: 6 – 0

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος: 0 – 1

Λαμία – Άρης: 2 – 1

ΟΦΗ – ΑΕΚ: 0 – 3

ΠΑΟΚ – Ιωνικός: 5 – 0 στο 68ο λεπτό

Και ο καιρός…

Άστατος καιρός και ήπιες σχετικά θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Αύριο στην Αττική λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. .. 11,9 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα