back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: 10.000 ευρώ χρηματική ποινή στον Δ. Παπαγγελόπουλο

Διαβάστε επίσης

Δέκα χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την αναγνώριση από το Ειδικό Δικαστήριο δύο ελαφρυντικών, του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε νωρίτερα στο Δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταδικάστηκε για δύο παραβάσεις καθήκοντος, όμως απαλλάχθηκε για άλλες καταγγελίες που είχαν κάνει σε βάρος του εισαγγελικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ο πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Παν. Αθανασίου για σειρά άλλων υποθέσεων.

Ειδικότερα, από το Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις που αφορούσαν σε παραβάσεις καθήκοντος. Η μία αφορούσε τις καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ότι την πίεσε να στείλει δικογραφία με πολιτικούς, χωρίς στοιχεία, στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και η άλλη την καταγγελία του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι δέχθηκε παρεμβάσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση δύο ελαφρυντικών στο πρόσωπο του πρώην υπουργού καθιστούσε μονόδρομο τη χρηματική ποινή και όχι την επιβολή φυλάκισης.
Αμέσως μετά η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Μίνα Μουστάκα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα