back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία χάνει 500 άνδρες την ημέρα στο Μπαχμούτ

Διαβάστε επίσης

Ο ρωσικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες στη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίεβο.

«Οι ρωσικές απώλειες φθάνουν σε 500 νεκρούς και τραυματίες κάθε μέρα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι απλά «βορά στα κανόνια» στην τακτική της «κρεατομηχανής» που χρησιμοποιεί η Μόσχα, δήλωσε. Δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν ανεξάρτητα τα στοιχεία για τις απώλειες, όπως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο.

Η οργάνωση μισθοφόρων Wagner είναι ιδιαιτέρως ενεργή στην περιοχή αυτή. Ο επικεφαλής της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει στρατολογήσει άνδρες από τις ρωσικές φυλακές. Υπάρχουν αναφορές ότι ειδικά μεταξύ αυτών των ανθρώπων οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες. Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Russia Behind Bars” ανέφερε πρόσφατα από τους 50.000 μισθοφόρους που στρατολογήθηκαν από τις φυλακές, μόνο 10.000 είναι ακόμα στο μέτωπο. Οι υπόλοιποι έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή έχουν λιποτακτήσει.

Σύμφωνα με τον Ρεζνίκοφ, το Μπαχμούτ είναι ένα μέρος με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Ρώσους, γι’ αυτό τον λόγο καταβάλλουν τέτοιες προσπάθειες για να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Ωστόσο, η κατάληψή του δεν θα σημαίνει τίποτα για την περαιτέρω πορεία των μαχών στην περιοχή Ντονμπάς, δήλωσε ο ίδιος στη εφημερίδα.

Ωστόσο και το Κίεβο θεωρεί ότι το Μπαχμούτ έχει υψηλό συμβολισμό. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μιλήσει για το «φρούριο του Μπαχμούτ», λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλειφθεί. Ο τόνος των δηλώσεων έχει έκτοτε μετριαστεί, καθώς η κατάληψη της πόλης θεωρείται μια από τις πιθανότητες. Ωστόσο, η Ουκρανία θέλει να διατηρήσει τις θέσεις της όσο το δυνατόν περισσότερο, εν μέρει διότι η μάχη κοστίζει στα ρωσικά στρατεύματα χρόνο και αντοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα