back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολή του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία του ζητά την προτεραιοποίηση των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη “και την ανάθεσή τους στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο”, εφόσον αυτό κριθεί από τον ανώτατο λειτουργό.

Όσον αφορά την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση των σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων “από διοικητική και τεχνική άποψη”, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως ” ε την ολοκλήρωση των εργασιών της, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας”.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου της Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκιά.

Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης, που κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Την πόρτα του ανακριτή περνά σε λίγη ώρα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αμέσως μετά το δυστύχημα αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Ακινητοποιημένα και σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία εργαζόμενων.

Σε τροχιά πανεργατικής απεργίας μεθαύριο Τετάρτη τα συνδικάτα, υπό τη βαριά σκιά της εθνικής τραγωδίας.

24ωρη απεργία στο δημόσιο προκήρυξε πριν από λίγο η ΑΔΕΔΥ.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποίηση. Σε απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, σε όλα επίπεδα.

Η αρχή θα γίνει αύριο με 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Συνεχίζονται και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Διαδήλωση αυτή την ώρα μαθητών έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Φίλη και της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για την αντιμετώπιση του σχολικού μπούλιγκ. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για δολοφονία παιδιών -με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια κατά την πορεία στο Σύνταγμα. «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες, η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης. «Δεν ζητήθηκε καμία συγγνώμη για το Μάτι» απάντησε με έντονο ύφος η Νίκη Κεραμέως.

Ποινική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του Ωρωπού να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή, μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν την παραλάβει.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο και αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμων.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για το πρωτοφανές περιστατικό.

Αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας, ωστόσο ο ένας από τους δύο εργαζόμενους προκύπτει ότι είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τίθεται άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο ιδιωτικού έργου.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε για το περιστατικό ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γεώργιος Γιασημάκης.

Και ο καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα