back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία του ζητά να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα της δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς και την ανάθεση των σχετικών ερευνών «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο», εφόσον αυτό κριθεί από τον ανώτατο λειτουργό.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου της Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκιά.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης οικονόμου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ότι στην επόμενη βουλή θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή που για τον έλεγχο και την λειτουργία των σιδηροδρόμων της χώρας την τελευταία 20ετία Ο κ. Οικονομου είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη στις 11 το πρωί και κατά την διάρκειά του ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και για τις θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα στο χώρο των σιδηροδρόμων.

Επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσότακη είχε σήμερα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με αντικείμενο περαιτέρω τεχνική υποστήριξη προς την χώρα μας για τους σιδηροδρόμους. Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συζήτησαν το θέμα παροχής περαιτέρω τεχνικής βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού της δικτύου και την ασφάλεια των μεταφορών μέσω αυτού. Παράλληλα επεσήμανε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα Επιτροπή ειδικών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων.

Με ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημα της χώρας μας.

Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης, που κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

“Είναι προφανές ότι η ευθύνη του σταθμάρχη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής της νομικής Άρης Χαραλαμπάκης, ο οποίος προστέθηκε στην υπερασπιστική του ομάδα του 59χρονου. Παράλληλα επισημαίνει πως τα στοιχεία της δικογραφίας αυτή τη στιγμή είναι ισχνότατα.

Εν τω μεταξύ στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα. Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αμέσως μετά το δυστύχημα αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Στο σημείο του δυστυχήματος και σε συγκοινωνιακές υποδομές σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο για επιτόπια επιθεώρηση ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Aκινητοποιημένα και σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία εργαζόμενων.

Σε τροχιά πανεργατικής απεργίας μεθαύριο Τετάρτη τα συνδικάτα, υπό τη βαριά σκιά της εθνικής τραγωδίας.

24ωρη απεργία στο δημόσιο προκήρυξε πριν από λίγο η ΑΔΕΔΥ.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποίηση. Σε απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, σε όλα επίπεδα.

Η αρχή θα γίνει αύριο με 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Φίλη και της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για την αντιμετώπιση του σχολικού μπούλιγκ. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για δολοφονία παιδιών -με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια κατά την πορεία στο Σύνταγμα. «Η συγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες, η συγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης. «Δεν ζητήθηκε καμία συγγνώμη για το Μάτι» απάντησε με έντονο ύφος η Νίκη Κεραμέως.

Ποινική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του Ωρωπού να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή, μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν την παραλάβει.

Αντίδραση είχαμε και από το υπουργείο υγείας. Θα μας ενημερώσει σχετικά η Έλενα Μπρέγιαννη…

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Από σήμερα έως και την Παρασκευή θα πραγματοποιεί 3ωρες στάσεις εργασίας.

Ανησυχία και προβληματισμός για το τσουνάμι ακρίβειας στην αγορά αποτυπώνεται σε νέα έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Περισσότεροι από το 50% των καταναλωτών θεωρεί ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση προσφέρουν σχεδόν μηδαμινή βοήθεια. Ένας στους τρεις θεωρεί ότι αποτελούν μια μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια, ενώ το 11% τα θεωρεί ως μια σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών. Αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά όσων τα θεωρούν ως μηδενική βοήθεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με 55.5% και στους ελεύθερους επαγγελματίες / αυτοαπασχολούμενους με 51.7%.

Και ο καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα