back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψύχραιμη στην ανακοπή της Τζωρτζίνας η Ρ. Πισπιρίγκου, κατέθεσε η παιδίατρος

Διαβάστε επίσης

Φως σε όλα τα κρίσιμα στάδια και σε όλα όσα έγιναν το διάστημα της νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο έριξε με την κατάθεση της μια ειδικευόμενη γιατρός, η οποία σήμερα βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της.

Η ειδικευόμενη παιδίατρος Ελένη Στογιαννίδου αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τις δραματικές ώρες που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή που οδήγησε στην παραπληγία, τον Απρίλιο του 2021. «Αντίκρισα ένα παιδί νεκρό» ανέφερε η μάρτυρας η οποία κατέθεσε πως από τις εξετάσεις που είχαν γίνει στο παιδί «δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό» ενώ περιέγραψε τον αγώνα που έδωσαν οι γιατροί, για περίπου 50 λεπτά, ώστε να την επαναφέρουν στη ζωή.

Η μάρτυρας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της τέθηκαν και περιέγραψε τη στιγμή που εκείνο το απόγευμα η κατηγορούμενη χτύπησε την πόρτα στο γραφείο των γιατρών, με «απλό χτύπημα», λέγοντας πως το οξύμετρο του παιδιού χτυπούσε.

Μάρτυρας: Είπε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο»… Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Δεν είπε για ποιο λόγο χτυπάει;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Εγώ επειδή δεν μου έδωσε την αίσθηση του επείγοντος ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και πήγα στο δωμάτιο. Ήταν ήδη εκεί δυο νοσηλεύτριες… Άκουσα φωνές και σίγουρα το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Τι είδατε; Περιγράφετε ένα παιδί νεκρό …

Μάρτυρας: Είχε συμπτώματα ανακοπής …

Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν.

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό μέσα στον πανικό. Κάλεσα τον αναισθησιολόγο… Πρώτα ήρθε η ομάδα του και έπειτα εκείνος… Κάναμε την ΚΑΡΠΑ, μαλάξεις εναλλάξ γύρω στα 50 λεπτά. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η γιατρός κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα του επεισοδίου κατέθεσε πως εκείνη περίμενε έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά της γιατρού…

Αναφερόμενη δε στη συζήτηση που είχε με την κατηγορούμενη η οποία λίγες ώρες πριν την ανακοπή είχε αντιδράσει όταν την ενημέρωσαν ότι το παιδί θα πάρει εξιτήριο χαρακτήρισε τον τόνο της «επιθετικό», όταν τους ρώταγε «θα δώσετε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;». Ωστόσο, όπως είπε, τη δικαιολόγησε γιατί «είχε χάσει δυο παιδιά».

Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια να θέτει το ζήτημα της συνάντησης των γιατρών 15 ημέρες μετά το επεισόδιο. «Όλοι λέγαμε ότι ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε» ανέφερε η μάρτυρας με τον Αλέξη Κούγια να την καλεί να μιλήσει αναλυτικά για τις εξετάσεις που έκανε ή δεν έκανε το παιδί σημειώνοντας: «Δεν σας απέδωσε κανείς ευθύνες αυτό θα γίνει σε άλλο στάδιο».

Α. Κούγιας: Για ποιο λόγο δεν αναφέρατε τίποτα για τα 13 επεισόδια που είχε ενώ νοσηλευόταν το παιδί και έχουν καταγράφει στο ιστορικό; Είναι λάθος ότι όλα ήταν φυσιολογικά.

Μάρτυρας: Εγώ μιλάω για την κλινική εξέταση που έκανα η ίδια και τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη θέση πως δεν έγιναν επαρκείς καρδιολογικές εξετάσεις με την γιατρό να επαναλαμβάνει πως είχε δοθεί οδηγία από την καρδιολόγο για εξέταση χόλντερ σε δεύτερο χρόνο.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα