back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι έρευνες της δικαιοσύνης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Απο το πρωί, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν την πόρτα της ανακρίτριας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση.

Παράλληλα, στο χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, για να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Σήμερα η ανακρίτρια Λάρισας και οι δικαστικοί πραγματογνώμονες θα προχωρήσουν στην πρώτη αποτίμηση των δεδομένων και του υλικού που έχει συλλεχθεί.

Έρευνες και για την καθυστέρηση έργων στο δίκτυο. Στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας τέσσερις συμβάσεις που αφορούν και το σύστημα τηλεδιοίκησης, τη δεκαετία 2005 – 2015.

Άμεση έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις με ενιαία δικογραφία και κέντρο ανάκρισης, ζητεί μέσω του Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.
Στις δηλώσεις του στο σταθμό μας άφησε επίσης σαφείς αιχμές για την διοίκηση του ΟΣΕ υπογραμμίζοντας ότι “τόσες μέρες διοικούν παραιτούμενοι, τον ΟΣΕ, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν φύγει από τα καθημερινά καθήκοντά τους”.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του Νίκου Φίλη σε δολοφόνους, κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, δεν παραδέχθηκε ότι είπε σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Έντονα αντέδρασαν οι Μερόπη Τζούφη και Μπέττυ Σκούφα από τον ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσαν τη συνάδελφό τους να ανατρέξει στα χθεσινά Πρακτικά της Επιτροπής και να διαβάσει τι ακριβώς είπε ο κ. Φίλης.

«Δεν επιτρέπω σε κανένα συνάδελφο να μιλάει με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αλλιώς το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια», είπε σε έντονο ύφος η κ. Παπακώστα . «Μην απειλείτε με δικαστήρια μέσα στη Βουλή», απάντησε η Μερόπη Τζούφη.

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία προς πάσα κατεύθυνση συνέστησε η Χαρά Κεφαλίδου από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, επεσήμανε ότι αυτή η τομή στις ψυχές όλων μας και πρωτίστως των οικογενειών των θυμάτων μπορεί να κλείσει μόνο μέσα από το τρίπτυχο διάγνωση, απόδοση ευθύνης και διόρθωση.

Σε Γενική Απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη, τα συνδικάτα στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του προαστιακού. Αναμένονται οι αποφάσεις και στα άλλα μέσα μεταφοράς.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και η απόδοση ευθυνών σε όλα επίπεδα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σήμερα 24ωρη απεργία στον ΕΦΚΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, την διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στα επεισόδια της Κυριακής, κατά την πορεία διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Επιπλέον ζήτησε από τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ σύσκεψη με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που οργανώνουν τις αυριανές συγκεντρώσεις.

Βρέφος, 47 ημερών, έχασε τη ζωή του, ύστερα από πτώση του το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν με τον 24χρονο πατέρα του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, διακομίστηκε άμεσα και σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του. Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προέκυψε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκχυμώσεις και κατάγματα. Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο πατέρας του. Φέρεται να ομολόγησε ότι το μωρό γλίστρησε μέσα από τα χέρια του με συνέπεια να πέσει στο πάτωμα και να τραυματιστεί. Στην αρχική του κατάθεση πάντως έδωσε άλλη εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα