back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστές αυτή την ώρα η Ακαδημίας και η Αμερικής λόγω συγκέντρωσης των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ έξω από τα γραφεία του φορέα. Οι εργαζόμενοι, διεκδικούν την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΦΚΑ, την διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Συνεχίζονται οι έρευνες της δικαιοσύνης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην πρώτη αποτίμηση των δεδομένων και του υλικού που έχει συλλεχθεί θα προχωρήσουν σήμερα η ανακρίτρια Λάρισας και οι δικαστικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανάμεσα στα κρίσιμα δεδομένα που θα αξιολογηθούν και ενδεχομένως να δώσουν κάποιες απαντήσεις είναι το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας , που είναι στη διάθεση των Αρχών, αλλά και όσα αποτυπώθηκαν στο κέντρο ελέγχου κίνησης.

Από το πρωί, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν την πόρτα της ανακρίτριας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση.

Παράλληλα, στο χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, για να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Έρευνες και για την καθυστέρηση έργων στο δίκτυο. Στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας τέσσερις συμβάσεις που αφορούν και το σύστημα τηλεδιοίκησης, τη δεκαετία 2005 – 2015.

Για την θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση στην Ελλάδα του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Ναλμπάντη, πατέρα του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του παιδιου του ενημέρωσε ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο σε σημερινή επικοινωνία τους. Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεση για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί ποιους λόγους επικαλέστηκε η Ελληνική κυβέρνηση για να αιτηθεί τον Μάρτιο του 2022 τριετή παράταση αναφορικά με τον εκτελεστικό κανονισμό της Επιτροπής του 2017, που προβλέπει την εγκατάσταση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως έκανε σε όλες τις μεγάλες κρίσεις εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. « Η γενικευμένη κατακραυγή ανεξάρτητα από πολιτική η ιδεολογική τοποθέτηση υποχρέωσε τον πρωθυπουργό σε αναδίπλωση, τωρα λέει φταίμε εμείς που κυβερνάμε αλλά και όλοι οι άλλοι, πριμοδοτώντας την καθολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος με μόνο στόχο να διασωθεί ο Μητσοτάκης» είπε ο κ Κατρίνης και έκανε λόγο για χάρτινη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης που σαρώθηκε από την οργή των πολιτών.

Να βγουν από τις εκλογικές λίστες όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από το 2012 και μετά ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση των εκλογών προκειμένου να καλύψει τις χαμένες ζωές των παιδιών..

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το τριήμερο εθνικό πένθος.

Σε Γενική Απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη, τα συνδικάτα στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του προαστιακού. Οι εργαζόμενοι στα μεσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη μία μετά το μεσημέρι

Οι συρμοί του Μετρό και του τραμ θα λειτουργήσουν 11 το πρωί με 5 το απόγευμα για να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Περισσότερα στο σαιτ του σταθμούς μας στο athina984.gr

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποφασίζει αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στα επεισόδια της Κυριακής, κατά την πορεία διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Επιπλέον ζήτησε από τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ σύσκεψη με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που οργανώνουν τις αυριανές συγκεντρώσεις.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα