back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λευκορωσία: Εκτός νόμου η Ένωση Δημοσιογράφων – Η KGB την θεωρεί εξτρεμιστική

Διαβάστε επίσης

Η Επιτροπή Κρατικής Ασφαλείας της Λευκορωσίας συμπεριέλαβε την Ένωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας (ΕΔΛ) στον κατάλογο των «εξτρεμιστικών οργανώσεων». Η σχετική πληροφορία εμφανίσθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου. Η KGB Λευκορωσίας θεωρεί ότι «ομάδα πολιτών από τους εκπρόσωπους της οργάνωσης» προβαίνουν σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα». Στην εν λόγω ομάδα συμπεριέλαβαν τον πρόεδρο της ΕΔΛ Αντρέι Μπαστουντσά, τους αντιπροέδρους Αλεξάντρ Σταρικιέβιτς, Αλίνα Σουροβέτς, Μπορίς Γκορέτσκι και Όλεγκ Αγκέγεφ, τους δημοσιογράφους Εμιτέρ Λουκασουκά, Σεργκέι Κομπατσά και Όλγα Χβόιν. Στις 27 Αυγούστου του 2021 το Ανώτατο δικαστήριο της Λευκορωσίας έθεσε εκτός νόμου την ΕΔΛ.

«Η Ένωση Δημοσιογράφων Λευκορωσίας είναι μια εθελοντική, μη κρατική, μη κομματική ένωση πολιτών, οι οποίοι ασχολούνται με επαγγελματική δημοσιογραφική δραστηριότητα είτε συμβάλλουν στην ανάπτυξη της» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Η ΕΔΛ λειτουργεί από το φθινόπωρο του 1995 και είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα