back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατροί και νοσηλευτές μετέχουν στην 24ωρη απεργία – Στάσεις εργασίας από τους φαρμακοποιούς

Διαβάστε επίσης

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, στην 24ωρη απεργία μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές της χώρας, μετά τις αποφάσεις των Φαρμακευτικών συλλόγων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), την Τετάρτη (08/03/2023), από τις 11:00 έως τις 15:00.

Επίσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30.

Κλειστά για τρεις ώρες θα είναι επίσης αύριο τα φαρμακεία του Έβρου, Λάρισας, Βόλου, και Πάτρας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπει τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν μαζικά.

Σημειώνεται πως το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα