back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Η Δύση έχει καταληφθεί από «πολεμική ψύχωση»

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο κατηγόρησε χθες Δευτέρα από το βήμα του ουγγρικού κοινοβουλίου τη Δύση πως έχει καταληφθεί από «πολεμική ψύχωση».

«Υπάρχουν άνθρωποι στις Βρυξέλλες που θεωρούν πως γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα προμηθεύσει την Ουκρανία με τα περισσότερα όπλα, η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Σιγιάρτο.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας προειδοποίησε πως ο κόσμος βρίσκεται «στην 25η ώρα» για την αποτροπή παγκόσμιου πολέμου.

Ο κ. Σιγιάρτο επέμεινε πως χρειάζεται να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του ούγγρου δεξιού λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν διατηρεί συγκριτικά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, παρά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022. Στηρίζει, αλλά διστακτικά, τις κυρώσεις της ΕΕ στη Μόσχα.

Πέρα από την Τουρκία, η Ουγγαρία είναι η μόνη άλλη χώρα μέλος του NATO που δεν έχει δώσει πράσινο φως για την εισδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία. Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, που τηρούσαν για δεκαετίες πολιτική ουδετερότητας, αιτήθηκαν να ενταχθούν στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ψηφοφορία στην εθνική ουγγρική αντιπροσωπεία για την επικύρωση των πρωτοκόλλων εισδοχής τους αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα