back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις 9 Μαρτίου ανοίγει η τουριστική περίοδος στην Άνδρο

Διαβάστε επίσης

Με την Ημερίδα «Η ‘Ανδρος των νερών και των γεύσεων» θα ανοίξει στις 9 Μαρτίου η τουριστική περίοδος γα την ‘Ανδρο.

Διοργανωτής είναι το Cycladic Tourism Network Of Andros (Κυκλαδίτικο Τουριστικό Δίκτυο ‘Ανδρου) και η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου ‘Ανδρου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής του νησιού και των Κυκλάδων, γενικότερα.

Το CTN Andros αποτελείται από ένα δίκτυο επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων στους τομείς της φιλοξενίας, της εστίασης και των δραστηριοτήτων, και έχει ως στόχο την προώθηση του τουρισμού του νησιού. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα αναπτυχθεί ο κεντρικός στόχος του CTN Andros, ο οποίος είναι η ανάδειξη της ‘Ανδρου ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος, καθώς και οι δράσεις μέσα από τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί.

Οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται το τουριστικό προϊόν της ‘Ανδρου είναι η φυσιολατρία, η δραστηριότητα, η αυθεντικότητα, η γαστρονομία και το οργανωμένο δίκτυο επιχειρήσεων (CTN Andros). Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές έχουν καλέσει στο νησί των Κυκλάδων τον διάσημο Ελληνοαμερικανό σεφ Νικόλα Πουλμέντη, ο οποίος εμπνευσμένος από τα τοπικά προϊόντα, και πλαισιωμένος από σεφ της ‘Ανδρου θα δημιουργήσει μία σειρά από συνταγές βασισμένες σε ανδριώτικες πρώτες ύλες.

Η Άνδρος, όπως έλεγε ο Ανδρέας Εμπειρίκος, είναι « Ένας τόπος ανθισμένος: «Ο ήλιος λάμπει. Ο αήρ μυρίζει από ανθούς πορτοκαλιάς και λεμονιάς». Με 374 χλμ 2 περιτριγυρισμένα από το βαθύ μπλε του Αιγαίου Πελάγους, με εντυπωσιακά φυσικά μονοπάτια, με τους Καταρράκτες της Πυθάρα, που παραπέμπουν σε νεραϊδότοπο των παραμυθιών, τα πανέμορφα χωριά της και με μία ιστορία που, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα, φτάνει μέχρι την Προϊστορική και Αρχαϊκή Εποχή, η Άνδρος θα μπορούσε να καταστεί σε έναν τουριστικό προορισμό για περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο.

Με αυτό το σκεπτικό, το CTN θα διοργανώσει στις 9 Μαρτίου, στο κτίριο της Καΐρειου Βιβλιοθήκης, την Ημερίδα «Η Άνδρος των νερών και των γεύσεων» προκειμένου να προβάλει την Άνδρο όλων των εποχών. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά ημερίδων που θα αφορούν το νησί και τις δράσεις του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα νέα του CTN ANDROS μέσα από:

Website: https://andros.travel
Facebook: https://www.facebook.com/CTNAndros/
Instagram: https://www.instagram.com/ctn_andros/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCLblr4Sqr3U0qraj5yBGS0Q

Ένα νησί, μια ιστορία και εσύ… #islandgetaway

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα