back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι η ευθύνη που αφορούσε στην κυβέρνηση έχει αναληφθεί” είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Περισσότερα θα μας πει ο Ισίδωρος Ρούσσος…

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, το οποίο κλείνει λόγω συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός. Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν 12 με 6 το απόγευμα. Ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν εως τις 5.

Με εντολή της αστυνομίας πάντως οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Στάση εργασίας των φαρμακοποιών Αττικής εως τις τρεις. 24ωρη απεργία τους στον Πειραιά.

Σε μισή ώρα η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Τη στήριξή της στην πανεργατική απεργία εξέφρασε η ΓΣΕΕ, και προανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τις ώρες των συγκεντρώσεων. Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Στο κάδρο της ανακρίτριας Λάρισας έχουν μπει -σύμφωνα με πληροφορίες- τουλάχιστον 3 πρόσωπα, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΕ, για πράξεις και παραλείψεις τους, με βάση την κατάθεση του κατηγορούμενου σταθμάρχη.

Στο προσκήνιο πλήθος ηχητικών ντοκουμέντων για τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ως τμήματα ενός παζλ για τις συνθήκες που επικρατούσαν, την ώρα που οι ανακριτικές αρχές προσπαθούν να συνθέσουν την ακριβή εικόνα των γεγονότων τα οποία οδήγησαν στην τραγωδία.

Την Παρασκευή το πρωί θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών.

Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος για την αντικατάσταση των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών που επιμελούνται έως τώρα την ανάκριση για την τραγωδία στα Τέμπη , από εφέτη ειδικό ανακριτή. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο δικηγόρος των οικογενειών Αλέξης Κούγιας, θα κατατεθεί σχετικό δικόγραφο ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης, με αίτημα αντί της αντικαταστάσεως της κας Σούρλα και του κου Τζαμαλή, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Λαρίσης να αποφασίσει άμεσα τον διορισμό και δεύτερου τακτικού Ανακριτού για την όσο δυνατόν ταχύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

Στην Αθήνα σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Γιόζεφ Ντοπελ-μπάουερ και ο Διευθυντής επίγειων μεταφορών της γενικής διεύθυνσης μεταφορών της Κομισιόν Κρίστιαν Σμιτ. Οι δύο αξιωματούχοι θα συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με θέμα την τεχνική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Συνελήφθη άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός κροτίδων, ναυτικών φωτοβολίδων, καπνογόνων, αλλά και πιστόλια φωτοβολίδων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία τον εντόπισαν την στιγμή που μετέβαινε σε αποθήκη που διατηρεί σε περιοχή της Αττικής και αμέσως προχώρησαν στην σύλληψή του.

Έως τις 13 Μαρτίου στις 18:00 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. Στη συνέχεια θα κλείσει προσωρινά ως το τέλος του μήνα για να γίνει η εκκαθάριση της πληρωμής του.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Ατρόμητος υποδέχεται την ΑΕΚ στις 5, σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Super League το οποίο είχε αναβληθεί για την γνωστή υπόθεση, με το ύψος των δοκαριών.

Στις 7 η Λαμία αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 22:00 εκτός έδρας την Μονακό.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα