back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Σημαντικό ματς με την Μπάγερν, δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προσέγγισή μας»

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να ξεχάσει η ομάδα του Ολυμπιακού τι έγινε στον χθεσινό αγώνα με την Μπαρτσελόνα και να εστιάσει την προσοχή της σε αυτόν που ακολουθεί την Πέμπτη με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Euroleague τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τους Βαυαρούς, ο προπονητής των Πειραιωτών χαρακτήρισε τη γερμανική ομάδα «καλά δομημένη» και επισήμανε «ότι δεν τα παρατάει ποτέ», ενώ υπογράμμισε πως «είναι τελείως λάθος η ψευδαίσθηση ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το δύσκολο και το αυριανό είναι το εύκολο».

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα λέγοντας: «Όλα μαζί έπαιξαν ρόλο. Η κρισιμότητα, η σημαντικότητα του παιχνιδιού, η ενέργεια που μας έδωσαν οι παίκτες από τον πάγκο. Μπορέσαμε σε τρία δεκάλεπτα να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αυτό ήταν που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Σε τελική ανάλυση, είχε να κάνει με την ποιότητά μας, γιατί έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε αυτά τα ματς».

Όσον αφορά στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, τόνισε: «Παίζουμε το τέταρτο παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες. Βέβαια το ίδιο κάνει και η Μπάγερν. Όμως, συσσωρευτικά πρέπει να ξεχνάμε γρήγορα τι έγινε χθες και αύριο να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχει η Μπάγερν να προλάβει τα πλέι οφ, αλλά είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Μια ομάδα που επιτίθεται πολύ καλά στην μπάλα και πρέπει να έχεις υπομονή και να κυκλοφορήσεις καλά τη μπάλα για να δεις τι σου δίνει αυτή η άμυνα. Είναι μια καλά δομημένη ομάδα, έχει μεγάλη ποσότητα γκαρντ. Έξι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ο κάθε ένας από αυτούς είκοσι πόντους στο παιχνίδι. Και γενικά αν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το δύσκολο και το αυριανό είναι το εύκολο, είναι τελείως λάθος».

Τέλος, ερωτηθείς αν η διαφαινόμενη πρόκριση στην οκτάδα «αφαιρεί» άγχος από τον ίδιο και τους παίκτες του, απάντησε: «Όταν μια ομάδα έχει φιλοδοξίες, η ίδια βάζει την πίεση. Εμείς βάζουμε την πίεση στους εαυτούς μας να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αν είμαστε σχεδόν κοντά ή ήδη τα έχουμε καταφέρει, θα φανεί στα πλέι οφ. Εμένα προσωπικά με αφήνει ασυγκίνητο, αδιάφορο. Πιστεύω πως είναι μεγάλο επίτευγμα και το είπα και χθες.

Είναι πολλές οι ομάδες που παλεύουν γι’ αυτό και δεν το έχουν καταφέρει. Οπότε, αν επτά αγωνιστικές πριν το τέλος εμείς το έχουμε καταφέρει ή είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε, το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχουμε επτά ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προσέγγισή μας. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι όπως κάναμε μέχρι τώρα. Αύριο είναι πολύ σημαντικό, είναι το σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα