back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Παπαστεργίου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί το νερό

Διαβάστε επίσης

Αντίθετος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού εμφανίστηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

‘Όπως υπογράμμισε, αποτελεί το βασικότερο των κοινωνικών αγαθών και υπό τον δημόσιο και δημοτικό έλεγχο, τουλάχιστον, μπορεί  να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας.

«Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο με το οποίο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης», επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:  «Δημιουργούν μια Ρυθμιστική Αρχή για το νερό μαζί με την ενέργεια και δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρόβλημα θέλουν να λύσουν. Είδαμε μέσα στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης, ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα με την ενέργεια και μια ρυθμιστική αρχή ενέργειας η οποία προσπάθησε να κρατήσει τιμές αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, αντίθετα την ίδια ώρα είδαμε στο νερό, παρότι και οι Δημοτικές επιχειρήσεις είχαν τεράστιο ενεργειακό κόστος, να μην αυξήσουν ούτε ένα ευρώ, την τιμή του νερού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ υπήρξε η επίσημη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν: «Πρέπει όμως τώρα να δοθούν οι διευκρινήσεις , να μας πουν ποια προβλήματα θέλουν να λύσουν και να τους εξηγήσουμε τους λόγους που δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και αναγκαιότητα, η δημιουργία αυτής της Ρυθμιστικής Αρχής η οποία δεν θα λύσει προβλήματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα