back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Χωρίς εισφορές θα καταβάλλονται εφεξής οι διατακτικές σίτισης

Διαβάστε επίσης

Χωρίς εισφορές θα καταβάλλονται εφεξής οι διατακτικές σίτισης από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους, αν δεν υπερβαίνουν το ποσό των έξι ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση με ασφαλιστικές εισφορές (20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών), θα πρέπει η χορήγησή των διατακτικών να πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση, για να καλυφθούν οι ανάγκες διατροφής των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι διατακτικές σίτισης, θα πρέπει να ανταλλάσσονται μόνο με γεύματα, έτοιμα φαγητά, τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση και ροφήματα. Η ανωτέρω ανταλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε συμβεβλημένο δίκτυο καταστημάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να καταβάλλονται κανονικά προς τον ΕΦΚΑ για κάθε είδους παροχές σε χρήμα και σε είδος που χορηγούνται από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο. Το ίδιο ισχύει ανεξάρτητα εάν οι παροχές αυτές χορηγούνται τακτικά ή έκτακτα, είτε από συμβατική ή νόμιμη υποχρέωση, είτε οικειοθελώς, ως αντάλλαγμα για την εργασία των εργαζομένων.

Μοναδική εξαίρεση ως προς την καταβολή εισφορών είναι οι παροχές κοινωνικού χαρακτήρα,

Δηλαδή, τα δώρα λόγω γάμου του ασφαλισμένου ή των τέκνων του, ή λόγω γέννησης τέκνων του ασφαλισμένου, καθώς και το βοήθημα σε οικογένεια θανόντος ασφαλισμένου και βαριάς αναπηρίας.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα