back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρ. Σπίρτζης: Δεν ισχύει το «όλοι φταίμε» για το δυστύχημα των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

«Το δυστύχημα των Τεμπών δεν θα γινόταν, αν ίσχυε ότι ίσχυε μέχρι το 2019 και το 2020 στον ΟΣΕ» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Το “όλοι φταίνε” δεν ισχύει. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φταίει, ούτε εγώ προσωπικά» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημειώνοντας επίσης ότι «δεν είναι οι στιγμές για να κάνει κανείς προπαγάνδα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, σημείωσε πως είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμμή έγινε μετωπική σύγκρουση, ενώ στην ερώτηση τι άλλαξε και φτάσαμε σε αυτό, απάντησε ότι «αποδομήθηκε, κατέρρευσε όλο το σύστημα του ΟΣΕ μέσα στα 4 χρόνια. Γιατί; Γιατί συνεχίστηκε μια άλλη λογική στη στελέχωση του οργανισμού». Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως όταν «είσαι υπουργός και σου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, σταματάς, αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις την ασφαλή λειτουργία» επικαλούμενος δική του απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των τραμ.

Για τα συστήματα ασφαλείας τόνισε πως «επί δικής μας διακυβέρνησης υπήρχαν δύο συστήματα και αυτό το απέκρυψε ο κ. Γεραπετρίτης. Υπήρξε η πυρκαγιά το 2019 και δεν το έφτιαξε κανείς. 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις κάνανε και δεν έφτιαξαν το κέντρο που κάηκε». Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε και για τη στελέχωση του Οργανισμού. «Έπρεπε να υπάρχει προσωπικό, έπρεπε να υπάρχει συντήρηση, που δεν υπήρχε. Επί των ημερών μας ο ΟΣΕ είχε 1.200 άτομα μόνιμο προσωπικό» είπε και σημείωσε: «Οι ευθύνες δεν είναι διαχρονικές. Είναι προσωποποιημένες». Ζήτησε,δε, από τον κ. Μητσοτάκη «να στείλει άλλη μια επιστολή στον κ. Ντογιάκο και να διερευνηθούν όλες οι συμβάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στον σιδηρόδρομο».

Ανέφερε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το 68% του συστήματος, ενώ συμπλήρωσε πως το έργο που θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, μια ημέρα μετά το δυστύχημα ήταν ολοκληρωμένο κατά 95%. Τέλος, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν απέφευγε να εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες είπε πως δεν «είχε κανέναν λόγο να κρυφτεί» και πως όποιος δημοσιογράφος τον αναζήτησε μίλησε μαζί του.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα