26.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

26.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ SOCIAL MEDIA

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο word ΕΔΩ

Στο πλαίσιο διενεργούμενης από την Επιχείρησή μας (Δ.Ε.Ρ.Α.) έρευνας αγοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο του υφιστάμενου ανταγωνισμού στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την ιστοσελίδα και τα social media της Δ.Ε.Ρ.Α. για δώδεκα (12) μήνες, καλείται κάθε ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, να αποστείλει είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected] ή εναλλακτικά μέσω σφραγισμένου φακέλου που θα αποστέλλεται στη Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης Δ.Ε.Ρ.Α., Πειραιώς 100, 11854 Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα, με οποιοδήποτε τρόπο, ενδεικτικές τιμές στις οποίες θα διέθετε προς την Επιχείρηση με τις κάτωθι προδιαγραφές:

Α. PORTAL/ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
• Γραφιστικές λειτουργίες, Βίντεο, Οπτική Επικοινωνία:
-Μελέτη αναγκών και ανταγωνισμού ώστε να δομηθεί ένα ακόμα πιο μοντέρνο και ελκυστικό προς το χρήστη γραφιστικό περιβάλλον, σε συνέχεια του σημερινού, με τα πρότυπα του 2023 χρησιμοποιώντας minimal-custom γραφιστικό σχεδιασμό όπως ακριβώς απαιτείται για τη ΔΕΡΑ. .
-Σχεδιασμός σελίδας ειδήσεων με επίκεντρο τον ίδιο χρήστη για ακόμα ευκολότερη πλοήγηση ανάμεσα στα άρθρα.
-Δημιουργία εξατομικευμένων (custom) στηλών για συνεργασίες και άτομα (personas) σύμφωνα με τα target groups των χρηστών.
-Παρουσίαση του αφηγήματος («story telling») του Αθήνα 9.84, της ομάδας, των ιδεών κτλ.
-Εφαρμογή των γραφικών που δημιουργούνται για την κάλυψη των αναγκών της ΔΕΡΑ σε της απαραίτητες διαστάσεις για χρήση και ανάρτηση σε της της πλατφόρμες(site, social)
-Παράδοση, σε μηνιαία βάση, όλων των αρχείων γραφικών, βίντεο που έχουν δημιουργηθεί για της ανάγκες της Δ.Ε.Ρ.Α. (τόσο σε κλειστά όσο και σε ανοιχτά, επεξεργάσιμα αρχεία, για μελλοντική πρόσβαση).
– Αξοιοποίηση του υπάρχοντος και δημιουργία/παραγωγή νέου οπτικοακουστικού υλικού για χρήση στα social media και στο site.
-Υποστήριξη γραφιστικών αναγκών και αναγκών σχεδιασμού και οπτικής επικοινωνίας Δ.Ε.Ρ.Α. 24/7

• Τεχνικές λειτουργίες:
-Συμμόρφωση του portal/ιστοσελίδας σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα της εγχώριας και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR compliance) και με τα πρότυπα πρόσβασης για ΑΜΕΑ WCAG 2.0.
-Πλήρη ασφάλεια πλοήγησης και κρυπτογράφησης δεδομένων βάση παγκόσμιου πρωτοκόλλου SSL.
-Ενσωμάτωση λειτουργιών επιτάχυνσης για κινητές συσκευές (Accelerated Mobile Pages – AMP) και Facebook Instant articles, για εύκολη πρόσβαση των χρηστών στα άρθρα του σταθμού από τα social media και μέσω google.
-Λειτουργία Breaking news με στόχο την προσέλκυση κοινού.
-Fully responsive σχεδιασμός για της της συσκευές (mobile, tablets, desktops) και infinite scrolling αρθρογραφίας σε συγκεκριμένα σημεία για αύξηση του μέσου χρόνου παραμονής των χρηστών στο portal.
-Δημιουργία πεδίου με comments ανάμεσα της χρήστες εντός των άρθρων με εξασφάλιση του ελέγχου αυτών από της συντάκτες των άρθρων.

• Τεχνική υποστήριξη/Day-to-day Support:
-Εκπαίδευση και υποστήριξη σε τακτά χρονικά διαστήματα του προσωπικού της Δ.Ε.Ρ.Α. με στόχο την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της ιστοσελίδας.
-Σε καθημερινή βάση για να διαφυλάσσεται η σταθερή και ομαλή λειτουργία του portal  θα προγραμματίζονται testing στις βασικές λειτουργίες
-Ο ανάδοχος υποχρεούται να διατηρεί backup όλων των δεδομένων της ιστοσελίδας με ταυτόχρονη διατήρηση αυτού για 30 ημερολογιακές ημέρες.
-Καθημερινά θα υπάρχει έλεγχος για πιθανά Updates των λειτουργιών της ιστοσελίδας.
-Τεχνική υποστήριξη, εργασίες επιδιόρθωσης και άμεσης αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας της δικτυακής πύλης σε περίπτωση βλάβης ή αστοχίας λογισμικού 24/7.

• Φιλοξενία ιστοσελίδας:
– Με υπηρεσία διαχείρισης φιλοξενίας (Managed WordPress hosting) κατάλληλο για περίπου 500.000 μηνιαίους μοναδικούς επισκέπτες με στατιστικά χρήσης για την απόδοση του server.

-Επιτήρηση για κακόβουλο λογισμικό και πιθανά κενά ασφαλείας, SSL πιστοποιητικά για
ασφάλεια και κρυπτογράφηση δεδομένων και εργαλεία για παρακολούθηση της απόδοσης
και για καλύτερη διαχείριση της κρυφής μνήμης («cachάρισμα») της ιστοσελίδας.

-Τα ελάχιστα ποιοτικά στοιχεία του server: θα είναι ταχύτατοι Ultrafast Full SSD servers με built-in redundancy για γρήγορη απόκριση, με 100GB χώρο στο δίσκο.

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας θα γίνει σε server του αναδόχου ώστε να παρέχεται τεχνική υποστήριξη 24/7.

• Έρευνα:
-Διενέργεια έρευνας βάση και εξέταση των στατιστικών επισκεψιμότητας με στόχο άμεσης αύξησης του traffic της ιστοσελίδας.

• Δημιουργία newsletter-καμπάνιες:
-Δημιουργία newsletter ώστε να καθιερωθεί μια καθημερινή σχέση αλληλεπίδρασης με της αναγνώστες της ιστοσελίδας αλλά και προγραμματισμός εκστρατειών ενημέρωσης, ώστε να υπάρξει άμεση προσέγγιση σε νέους επισκέπτες

Β.  SOCIAL MEDIA
-Υποστήριξη του σε εφαρμογή ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού των social media με στόχο την αύξηση των χρηστών και της ιστοσελίδας, δημιουργώντας ένα παράλληλο πεδίο προσέλκυσης κοινού με σύγχρονα γραφιστικά, στοχευμένη διαφήμιση σε google ads, facebook, Instagram και με ανανέωση του καναλιού της Δ.Ε.Ρ.Α. στο YouTube ώστε να είναι eligible για διαφημίσεις.
-Εκπαίδευση και υποστήριξη σε τακτά χρονικά διαστήματα του προσωπικού της Δ.Ε.Ρ.Α. με στόχο την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας των social media.
-Καθημερινές αναρτήσεις για οργανικό reach σε της της σελίδες.
-Δημιουργία κατ’ ελάχιστον 20 καμπάνιες και 200 διαφημίσεις με διαφορετικά objectives κατά τη διάρκεια της σύμβασης.
-Δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε το κανάλι του YouTube να περίεχει videos με χαρακτηριστικά eligible για διαφημίσεις.

-Υποστήριξη των facebook groups καθώς και όποιων άλλων ομάδων (και σε της πλατφόρμες) εφόσον αυτό είναι εφικτό και κρίνεται απαραίτητο για την προώθηση των υπηρεσιών της Δ.Ε.Ρ.Α. στο κοινό. Για την σωστή λειτουργία της σελίδας απαιτείται να εκπαιδεονται σε κάθε περίπτωση οι επιμελητές και οι διαχειριστές της σελίδας, οι οποίοι θα είναι εργαζόμενοι του σταθμού.

Το Facebook Group θα πρέπει:
1. Να έχει ανοιχτή πρόσβαση
2. Να έχει προκαθορισμένους όρους χρήσης σύμφωνους με αυτούς της κοινότητας του Facebook αλλά και της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας
3. Να έχει όρους συμπεριφοράς των μελών σύμφωνους με την ηθική του σταθμού (για παράδειγμα, αποκλεισμό των χρηστών που προβαίνουν σε αναρτήσεις ρατσιστικών ή ομοφοβικών σχολίων)
4. Να έχει ως επιμελητές/διαχειριστές μόνιμους εργαζόμενους του σταθμού
5. Να έχει ως βασικό διαχειριστή την σελίδα στο Facebook του σταθμού
-Τεχνική υποστήριξη, εργασίες επιδιόρθωσης και άμεσης αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών των social media συνεχώς και αδιαλείπτως διαθέσιμα (24/7).

Γ.  Digital Marketing:
-Δημιουργία διαφημίσεων σε google ads με banners και λέξεις κλειδιά, σε Facebook και Instagram μέσω posts, stories και videos. Η κοστολόγηση των διαφημίσεων θα εξοφλείται από τη ΔΕΡΑ ανάλογα με τις ανάγκες που θα αξιολογούνται μηνιαίως.

-Διατήρηση και ανανέωση του brand manual της Δ.Ε.Ρ.Α. ανάλογα με τις ανάγκες και τις γενικότερες γραφιστικές αλλαγές όπου αυτές επιτελούνται στην οπτική επικοινωνία της επιχείρησης.
Το Brand Manual του σταθμού θα πρέπει να περιλαμβάνει:
1. Mission Statement
2. Brand personality
3. Brand Values
4. Βασικό κοινό στόχευσης
5. USP (unique selling proposition)
6. Tagline / σλόγκαν / ρητό
7. Οδηγίες ορθής χρήσης και τοποθέτησης λογοτύπου
8. Προτιμώμενες γραμματοσειρές
9. Χρωματική παλέτα του brand

– Μηνιαίο reporting.

Διάρκεια: Ένα έτος (12 μήνες

Διευκρινίζεται, ότι η παρούσα ΔΕΝ αποτελεί πρόσκληση για την υποβολή προσφορών, ούτε δεσμεύεται με αυτήν η Επιχείρηση ότι θα προβεί οπωσδήποτε στην προμήθεια των υπηρεσιών. Η έρευνα διενεργείται για τον ακριβή προϋπολογισμό της δαπάνης. Ανάλογα με τα αποτελέσματά της, μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαβούλευσης με έναν ή περισσότερους οικονομικούς φορείς, η οποία ενδέχεται να καταλήξει σε διαγωνιστική διαδικασία ή σε απευθείας προμήθεια, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού της ΔΕΡΑ. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα της παρούσας δεν αξιολογηθούν ως ικανοποιητικά για την Επιχείρηση, σύμφωνα και με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού της, η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να μην προβεί σε ανάθεση της υπηρεσίας, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια.
Η αποστολή των οικονομικών προτάσεων μπορεί να γίνει μέσω email στη διεύθυνση: [email protected] ή εναλλακτικά μέσω σφραγισμένου φακέλου που θα αποστέλλεται στη Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης Δ.Ε.Ρ.Α., Πειραιώς 100, 11854 Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα, με οποιοδήποτε τρόπο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι οι προσφορές να κατατίθενται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών ήτοι από σήμερα, 10/03/2023, μέχρι και την Δευτέρα 13/03/2022 και ώρα 16:00. Θερμή παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους, να αναγράφουν στο mail: Ονοματεπώνυμο, πατρώ-νυμο και μητρώνυμο ή ακριβή επωνυμία, αν πρόκειται για νομικά πρόσωπα, διεύθυνση έδρας/επαγγελματικής εγκατάστασης με ταχυδρομικό κώδικα, Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ., Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. (αν υπάρχει) και στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου, αν πρόκειται για νομικά πρόσωπα, καθώς και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα