back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Euroleague: Έξι στα έξι η Αρμάνι, νίκη-«θρίλερ» η Ρεάλ

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει να δίνει μάχη για την είσοδο στην οκτάδα και στα play off η Αρμάνι, μετά την επικράτηση της στο Μιλάνο επί της Παρτιζάν με 74-62.

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έφτασε στο 6 στα 6, παρότι είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι (4-15), ωστόσο, με εξαιρετική άμυνα στη συνέχεια έφτασε στη νίκη νούμερο 12 επί συνόλου 27 αγώνων στην Euroleague (14η).

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να γνωρίζει την πρώτη της ήττα μετά από δύο σερί επιτυχημένα αποτελέσματα και 13η στα 28 ματς που έχει δώσει έως τώρα. Επί του παρόντος παραμένει στην 6η θέση (έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις), αλλά μπορεί να βρεθεί στην 7η εάν η Μπασκόνια επικρατήσει την Παρασκευή (9/03) επί της Μονακό.

Με 14 πόντους έκαστος, οι Μπάρον και Ντέιβις οδήγησαν την επίθεση των Ιταλών, ενώ ο Πάντερ ηγήθηκε στο σκοράρισμα για τους Σέρβους (15 πόντους), ενώ με 11 έκλεισε το παιχνίδι ο Λεσόρ. Μόλις 3 πόντους είχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε περίπου 14 λεπτά συμμετοχής.

Μετά την ήττα-σοκ από την Μπασκόνια το βράδυ της Τρίτης (7/03) στη Μαδρίτη, η Ρεάλ αυτή την φορά εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στο δεύτερο συνεχόμενο ισπανικό «εμφύλιο», επικρατώνταν… στο νήμα της Βαλένθια με 95-91, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «μερένχες» έφτασαν τις 19 νίκες σε 27 ματς στη διοργάνωση (έχουν ένα λιγότερο) και παραμένουν στην 2η θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ντεκ (18π.-7ρ.), ενώ ο Ταβάρες τελείωσε το ματς με 14 πόντους.

Για τις «νυχτερίδες» ήταν η δεύτερη σερί ήττα μέσα στη «διαβολοβδομάδα» (15η συνολικά), μετά από αυτή που γνώρισαν πριν δύο 24ωρα από την Αρμάνι Μιλάνο και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο στη μάχη που δίνουν για την πρόκριση στα play off (11η θέση).

Ο Αμερικανός Τζόουνς με 19 πόντους έκανε τη διαφορά στην επίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ ο Κουβανός Ροβέρο με 17 πόντους έκανε μεγάλη ζημιά στη ρακέτα των «μπλάνκος».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα