back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Κωνσταντινάκης: Προβληματική η ασφάλεια των πτήσεων σε περιφερειακά αεροδρόμια

Διαβάστε επίσης

Ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων σε 10 από τα 15 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, δημιουργεί η υποστελέχωση του κλάδου που παρέχει υπηρεσία πληροφοριών, εφάμιλλη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργο Κωνσταντινάκη.

Όπως κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, «ένα άτομο είναι 24 ώρες το 24ωρο στη βάρδια για τα συνήθη δρομολόγια, αλλά και για αεροδιακομιδές, πτήσεις  έρευνας και διάσωσης στη παραμεθόριο στη νησιωτική χώρα, για πτήσεις ελικοπτέρων του Στρατού  και ό,τι άλλο. Σε περίπτωση που πάθει κάτι, το σύστημα θα μείνει μετέωρο γιατί εάν δεν παρέχονται πληροφορίες πτήσης, οι πτήσεις δεν προσγειώνονται».

Περιγράφοντας ένα προβληματικό καθεστώς που αναδεικνύει ζητήματα ασφάλειας ιδιαίτερα στα περιφερειακά αεροδρόμια όπου είναι οξυμμένο, καθώς και στους τηλεπικοινωνιακούς της ΥΠΑ,  τόνισε πως «το θέμα είναι σε γνώση του υπουργείου Μεταφορών εδώ και 2 χρόνια, με σχετικές επιστολές που έχουν σταλεί» και συμπλήρωσε ότι «εκκρεμούν 5 μετατάξεις από τον Αύγουστο, ενώ άλλες 16 βρίσκονται στο συρτάρι του Υπουργείου για 4 χρόνια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα