back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Indian Wells: Στη μάχη ρίχνονται Στέφανος και Μαρία

Διαβάστε επίσης

Μετά τις δύο συναρπαστικές πρώτες ημέρες στην έρημο της Καλιφόρνια, ήρθε η ώρα των μεγάλων ονομάτων στο BNP Paribas Open.

Την Παρασκευή το Indian Wells Garden θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα καθώς στο κεντρικό court, back to back, θα αγωνιστούν οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού τένις, διεκδικώντας την πρόκριση στο 2ο γύρο του πρώτου Masters 1000 τουρνουά της σεζόν.

Πρώτος στη μάχη θα ριχτεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος αντιμετωπίζει στο Stadium 1 στις 23:00GR-Cosmote TV τον Τζόρνταν Τόμπσον, Νο87 της παγκόσμιας κατάταξης με τον Αυστραλό να προέρχεται από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Γκάελ Μονφίς.

Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο2 του ταμπλό, δεν έδειξε να πιστεύει πολύ στις πιθανότητες που έχει στο Indian Wells, προερχόμενος από έναν τραυματισμό στον ώμο που τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Australian Open όπου αγωνίστηκε στο δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς βοήθησε την εθνική ομάδα Davis Cup στη νίκη επί του Ισημερινού ενώ αποκλείστηκε από τον Γιάνικ Σίνερ στο 2ο γύρο του Ρότερνταμ.

Κόντρα στον Τόμπσον, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Λίγο αργότερα (01:00GR-Nova), η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο κεντρικό court με αντίπαλο την κακή της δαίμονα, Σέλμπι Ρότζερς κόντρα στην οποία μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με πιο πρόσφατη στο Σαν Χοσέ το 2022.

Η Σάκκαρη, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τον αποκλεισμό της στον 3ο γύρο του Australian Open, αγωνίστηκε σε δύο σερί ημιτελικούς σε Λινζ και Ντόχα, πριν τον πρόωρο αποκλεισμό στο 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships από την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Πέρυσι, η 27χρονη Ελληνίδα έφτασε μέχρι τον τελικό του BNP Paribas Open όπου ηττήθηκε από τη Σφιόντεκ και είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστεί όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να κρατηθεί εντός πρώτης 10αδας.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων, ξεχωρίζει η πρεμιέρα του Ντανίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον Μπράντον Νακασίμα (04:00GR) αλλά και η αναμέτρηση του Κάσπερ Ρουντ με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν που ανοίγει την αυλαία στο κεντρικό court (21:00GR).

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα