back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ορφέας Αυγουστίδης: Σκαλίζει ο ένας την ψυχή του άλλου και εξακολουθούμε να μην αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον

Διαβάστε επίσης

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, παίζοντας τον Αστέρη στον “Σασμό” ενώ και η φετινή θεατρική χρονιά τον βρίσκει ξανά στον απαιτητικό μονόλογο με τον οποίο γεμίζει το θέατρο Βασιλάκου. Ο λόγος για τον Ορφέα Αυγουστίδη και τη “Μηχανή του Τούρινγκ” μια παράσταση που ύμνησαν κοινό και κριτικοί για τη συγκλονιστική ερμηνεία του στο ρόλο του μαθηματικού που έσπασε τον κώδικα των Ναζί και έπειτα καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του.

Ο Αθήνα 9.84 και η Κατερίνα Πουλοπούλου φιλόξενησαν τον Ορφέα Αυγουστίδη ο οποίος μίλησε για τον μονόλογο και τις μοναδικές, μαγικές στιγμές που μοιράζεται στην παράσταση με τον κόσμο, για την διαφορετικότητα των ανθρώπων και χαρακτήρισε τον ρόλο του Αστέρη …Ρανταπλάν!

«Συναντώ ανθρώπους που έχουν έρθει να παρακολουθήσουν την παράσταση δύο και τρείς φορές και μου λένε ότι νιώθουν τα ίδια και περισσότερα συναισθήματα από αυτά που αισθάνθηκαν την πρώτη φορά» είπε μεταξύ άλλων ο Ορφέας Αυγουστίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «νιώθω ευλογημένος που μοιράζομαι αυτές τις μοναδικές στιγμές με τον κόσμο ο οποίος έχει αγκαλιάσει αυτή την παράσταση, δεν είναι πολλές οι φορές που ένας ηθοποιός αναμετριέται με την πρόκληση να είναι μόνος του πάνω στη σκηνή».

Χαρακτήρισε τον ήρωά του γενναίο καθώς δεν ήθελε απλώς να ζήσει, ήθελε να ζήσει όπως ήταν ο ίδιος. Και όταν ήρθε αντιμέτωπος με την προδοσία, με αυτό που θα αντιμετώπιζε στην υπόλοιπη ζωή του, αποφάσισε πως δεν ήθελε να ξεφύγει.

«Μιλάμε για τη διαφορετικότητα γενικότερα και όχι μόνο για τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Θεωρητικά είναι κάτι που μας απασχολεί στην εποχή μας, ωστόσο εγώ πιστεύω ότι αν μας απασχολούσε πραγματικά θα επιτρέπαμε να αναπνεύσει όλο αυτό και θα επιτρέπαμε και στους ανθρώπους που διαφωνούν να διαφωνούν και σε αυτούς που συμφωνούν να συμφωνούν. Δεν συμβαίνει όμως αυτό, δυστυχώς, το πιάνουμε ως εργαλείο για να σκαλίζει ο ένας την ψυχή του άλλου και να εξακολουθούμε να μην αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον. Για αυτό είναι ωραία εποχή να μιλάμε γι’ αυτό, όχι γιατί είμαστε κοντά στη λύση, αλλά επειδή είμαστε πολύ μακριά ακόμα».

Τέλος, ο Ορφέας Αυγουστίδης αναφερόμενος στο ρόλο του Αστέρη στην τηλεοπτική σειρά “Σασμός” τον χαρακτήρισε λίγο… Ρανταπλάν. «Είναι λίγο ταλαίπωρος, λίγο αθώος, παραδομένος σε αυτόν τον καρμικό έρωτα και αυτό είναι που με συγκινεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα